31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

'Tartışmaları sağlıklı buluyorum'

TBMM Başkanı Köksal Toptan, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Parlamento Başkanları Toplantısı için geldiği Mısır'ın başkenti Kahire'de, Türkiye'deki son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.


Dün geldiği Mısır'ın başkenti Kahire'de bugün Kahire Müzesi'ni gezen TBMM Başkanı Köksal Toptan, daha sonra türban sorunu konusunda Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toptan, "Türban konusunda benim son aldığım haber, bir anayasa teklifinin hazırlandığı yönünde. Bu, meclise gelirse normal süreç işler. Kimse bu durumdan endişe etmesin" dedi. Gazetecilerin, anayasa değişikliği teklifinin meclise sunulduğunu hatırlatmaları üzerine Toptan, "O zaman normal süreç işler" diye cevap verdi. Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve sağlam temeller üzerine kurulduğunu söyleyen Toptan, "Türkiye'nin refleksleri ve gelenekleri vardır. Devlet tartışmalardan zarar görmez. Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Şükürler olsun ki, demokrasi ile yönetiliyoruz ve rahatça tartışabiliyoruz. Bazen refleksleri tasvip etmesem bile, tartışmaları sağlıklı buluyorum. Büyük Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ve demokrasiyi burada daha iyi anlayabiliyoruz. Tüm sorunlarımızı demokrasi içinde çözeceğiz. Konuşacağız, tartışacağız"
diye konuştu.
TBMM'nin de, kendilerinin de zaman zaman yanlış yapabileceğini, yanlış kanunlar yapılabileceğini ifade eden Toptan, fakat bunların denetim mekanizması görevini gören Anayasa Mahkemesi tarafından incelendiğini bildirdi. Türban sorunu konusunda önerilen anayasa değişikliğinin de Anayasa Mahkemesi'ne gidebileceğini ifade eden Toptan, "Yanlış kanun çıkabilir, ama Anayasa Mahkemesi var. Yürütmenin hataları, eksikleri için mahkeme var. Önemli olan bu sistemin işlemesi. Zaman zaman görünüşte devlet kurumları
arasında tartışmalar olsa da sonuçta süreç işler. Her şey demokrasi içinde çözülmelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 03:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?