23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Tartışmalı Ermeni Konferansı'na Gül de katılıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Ermeni Konferansı'na katılacağı haberlerinin kısmen doğru olduğunu belirterek, Gül'ün programı müsait olduğ takdirde 'prensip olarak' söz konusu toplantıya katılabileceğini bildirdiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı'nda haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sözcü Tan, Bakan Gül'ün Ermeni Konferansına katılım kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tan, gazete haberinin kısmen doğru olduğunu belirterek, Gül'ün bu konu bir ay kadar önce kendisine iletildiğinde programı müsit olduğu takdirde, 'prensip olarak' geniş katılımlı böyle bir toplantıya katılabileceğini bildirdiğini söyledi. Tan, Gül'ün söz konusu toplantıyla ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

"Toplantıya davet konusu bana iletildiğinde programım uygun olursa geniş katılımlı böyle bir konferansa prensip olarak katılabileceğimi bildiririm. Bu tür toplantıları tezlerimizi ve yaklaşımımızı yurtiçinde ve yurtdışında anlatmak için bir fırsat görüyorum. Bu konuda her platformu, her fırsatı kullanmalıyız. Suskun kalmamalıyız. Tezlerimiz ile görüşlerimizi her ortamda her platformda başımız dik şekilde anlatmaktan geri durmayacağız. Bu çerçevede herhangi bir çekinmemiz veya kompleksimiz yok. Sanki suçluymuşuz gibi kaçmamızın bir manası olmadığına inanıyorum. Bu konuda hiçbir zaman katılmadığım ve bazılarını maksatlı bulduğum bazı aykırı fikirler sanki ilk defa söyleniyormuş gibi bir hava yaratılmak isteniyor. Bu fikirlerin sahipleri televizyon ve gazetelerde yıllardan söyleyecekleri ne varsa zaten söylediler. Önemli olan bizim tarihi gerçekleri ve Türkiye üzerinde oynanan oyunları açık ve net şekilde, içeride ve dışarıda konuşmamızdır. Bu bakımdan hükümet ve bakanlık olarak bundan böyle daha aktif olacağız. Yeni nesillerin kafasının temelsiz kuşkularla doldurulmasına müsade etmeyeceğiz."

Tan, konferans ile ilgili resmi davetin bugün ellerine ulaştığını ve konferans tarihinde Abdullah Gül'ün New York'ta olacağını belirterek, toplantının sonuna yetişmesinin mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 13:37:39
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 22:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?