28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

'Tasarıyla iligili her türlü öneriye açığız'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na ilişkin her türlü öneriye açık olduklarını söyledi.

Partisinin Tekirdağ il kongresinde konuşan Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın, Abdullah Öcalan'a af getirdiğini iddia ettiği altıncı maddeye ilişkin eleştirilere cevap verdi.

Konuşmasında yine CHP lideri Baykal'a yüklenen Erdoğan, "şimdi de kim bu fikri verdi diyor, bu hükümetin bir tasarısı. O kim dediğin hükümettir" dedi.

Baykal'a, "Öcalan'a af getirilmesini nasıl söylersin? Buna gülerler ya" diye seslenen Erdoğan, "bunu anlamak mümkün değil. Kanımızı donduran birşey bu. Henüz komisyona gelmeden bunu söylüyor. Bulanık suda avlanmaya alışmışlar ama kusura bakmasın netice vermeyecek" diye konuştu.

"Katkın varsa katkını yap" diyen Erdoğan, "İçişleri Komisyonu'nda en ufak bir eleştirileri olmuyor, ertesi gün AB Uyum Komisyonu'nda aynı ağızla konuşmaya başlıyorlar" dedi. 

"Sağlığın istismarı olmaz"

Tekirdağ'a hareketinden önce İstanbul Silivri'de Sanovel İlaç Fabrikası'nın açılışını yapan Başbakan Erdoğan, özel sektör ve vakıf hastanelerini uyardı.

Özel hastanelerden hizmet alımı konusunda Sağlık Bakanlığı ile özel anlaşma yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "bu mutabakatın aşıldığı, çiğnendiği görülüyor, sağlığın istismarı olamaz" dedi.

Hizmet alımında etik sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, devletin ödeyeceği rakamların üstünde fiyat talep edildiğini belirtti.

Başbakan, "bu tabii, fakir fukara, garip gureba hastayı zorda bırakıyor. Çok açık ve net olun. Devlete teklifinizi ona göre yapın" dedi.

İnsan sağlığının istismarının olmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "bu, müteahhidin yüzde 60 kırım yapmak suretiyle inşaattan demir ve çimento çalmasına benziyor" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 12:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?