22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Tayyip Erdoğan'a tam yetki verildi


Sözen, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ''Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da anayasal çerçeve ve demokratik teamüller üzerinde durulması konusunda fikir birliğine ulaşıldı. Bu konudaki irademiz yeniden teyit edildi. MKYK'mız Sayın Genel Başkanımıza süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki vermiş bulunmakta ve son güne kadar, aday açıklamasının son gününe kadar sivil toplum kuruluşları ile olan görüşmeler kesintisiz devam edecektir'' dedi.

Üyelerin tamamının bugüne kadar sürecin çok iyi bir strateji ile yönetildiğini ifade ettiklerini belirten Sözen, Cumhurbaşkanı seçimi tartışmaları üzerinden ülkede huzur ve istikrarın bozulmasına izin verilmediği üzerinde durulduğunu ifade etti. Sözen, bundan dolayı MKYK üyelerinin Başbakan Erdoğan'a şükranlarını ilettiklerini bildirdi.

Süreç içinde sivil toplum örgütleri ve siyasi parti genel başkanları ile yapılan görüşmelerin de olumlu olduğu görüşünün dile getirildiğini kaydeden Sözen, şunları söyledi:

''Toplantımızda aday isimleri üzerinde durulmadı. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da süreçte anayasal çerçeve, demokratik teamüller üzerinde durulacağı konusunda bir fikir birliğine ulaşıldı ve bu konudaki irademiz yeniden teyit edildi.

MKYK'mız Sayın Genel Başkanımıza süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki vermiş bulunmakta. Bu süreçte aday açıklamasının son gününe kadar sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler kesintisiz devam edecek.

AK Parti olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanmasını takiben birlik ve beraberlik içerisinde hepimiz genel seçimlere hazırlık konusunda yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bundan sonra da hızlandıracağız. Milletin menfaatlerini, ülkemizin gelecek hedeflerini esas alarak demokratik rekabette en önde yarışmaya devam edeceğiz. MKYK bu konudaki kurumsal kararlılığımızı bir kez daha ortaya koydu.

Ak Parti olarak milletimizin bütün değer ve hassasiyetlerine sahibiz. Sayın Genel Başkanımızın daha önceleri çeşitli kereler vurguladığı gibi Anayasa'nın 2. maddesinde belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir ve öyle kalacaktır.

Hem sayısal meşruiyete hem siyasal meşruiyete sahip olan TBMM, Cumhurbaşkanlığı seçimini de tam yeterli bir şekilde gerçekleştirecektir ve bu konuda MKYK tam görüş birliği içerisindedir. Bu bağlamda, bu çerçevede TBMM tarafından seçilecek 11. Cumhurbaşkanımızın da milletiminiz değer ve hassasiyetlerini bir bütün olarak kucaklayacağına olan inancımız tamdır.

Ben nihai olarak yeni Cumhurbaşkanımızın ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum''
ZAMAN
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 21:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?