19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

TBMM antetli fuhuş ihbarı

AK Parti Samsun milletvekili Cemal Yılmaz Demir, TBMM antetli kağıtla Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurarak, Samsun'da görev yapan A.Ç. isimli bir memurun "eşi tarafından uygunsuz vaziyette basıldığı" gerekçesiyle görevden alınmasını istedi.

'İhbar yağıyor' dedi
Demir, 30 Aralık 2003'de Sigorta İşleri Genel Müdürü Sait Ersoy'a yaptığı başvuruda, kendisine Samsun'dan sürekli ihbar yağdığını öne sürdü ve bir inşaat firmasının SSK'ya borcu bulunduğunu, bu borçların tahsili için haciz belgeleri hazırlandığını belirtti. Haciz için gerekli belgeler hazırlanmasına rağmen dönemin İl Müdürü Aydın Demirel ile şef A.Ç.'nin belgeleri beklettiğini ve işleme konulmadığını iddia eden Demir, "Devletin zarara uğratıldığı anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı. Demir gönderdiği yazıda, kadın şef A.Ç. hakkında, "Samsun Sigorta İl Müdürlüğü personeli şef A.Ç.'nin inşaat firmasının mali işlerini yürüten M.A. ile gayrimeşru ilişkisi olduğu hatta M.A.'nın resmi nikâhlı eşi tarafından 3 Eylül 2003'te uygunsuz vaziyette basıldıkları öğrenilmiştir" ifadelerine yer verildi. Demir, Demirel ve A.Ç. hakkında hemen soruşturma başlatılmasını A.Ç. ve şefinin "tedbiren görevden alınmasını" talep etti. Demir, mektubun sonunda "sonucun tarafıma bildirilmesini rica ederim" dedi.

Şırnak'a tayini çıktı
Olayın ardındanharekete geçen Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü ise milletvekilinin taleplerini yerine getirdi. Görevlendirilen müfettiş iddiaları soruştururken, İl Müdürü Aydın Demirel ve kadın şef A.Ç.'nin görev yerleri değiştirildi. Şırnak'a gönderilen Demirel, emekliliğini isteyip Samsun'da kaldı. A.Ç. ise düşürüldüğü duruma daha fazla dayanamayarak, bir başka ile tayin edilmesine ses çıkarmadı. SABAH'a konuşan eski İl Müdürü Aydın Demirel, olayı doğruladı ve "Beni mahkemeye verdiler, beraat ettim. Bayana atılan iftiralar ise asla gerçek değildi. Cemal Yılmaz Demir milletvekili olduğu için diline geldiği gibi yazmış. Dokunulmazlığı olduğundan ona bir şey yapamadık" dedi.

'Teyze oğlunu getirdi'
Dava sürecinin temyizde devam ettiğini belirten Demirel, şunları söyledi: "Bize yapılan tamamen politik. Doğrudan görevden alınması için yazı gönderselerdi mahkeme kararıyla dönecektik. Mahkeme kararıyla dönemeyelim diye böyle çirkin iddialarla uzaklaştırmak istediler. A.Ç. Hanım'ın yerine Yahya Kemal Bekar getirildi. Bu kişi Cemal Yılmaz Demir'in teyze oğlu olarak tanınıyor." Sigorta yetkilileri ise inşaat firmasının borçları bulunduğunu ve tahsilinde gecikme yaşandığını söylediler. Yetkililer, borçların taksitlendirildiğini ve inşaat firmasının ödemeye devam ettiğini belirtti.
SABAH
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 07:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?