28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

TBMM çocuk şiddetini araştırıyor

Türkiye'deki çocuk şiddetinin, Batılı ülkelere göre çok daha az olduğu, bu yapının korunması için başta siyasetçiler olmak üzere toplumun her kesimine görev düştüğü bildirildi.

TBMM Çocuklar ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimleri ve Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu Başkan Vekili ve Adana Milletvekili Recep Garip, yaptığı açıklamada, çocuklar ve gençler arasında şiddet olaylarının nedenlerinin araştırılması ve çözüm yolları bulunması amacıyla kurulan komisyonun çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Komisyon çalışmaları sırasında Türkiye'de, okul öncesi ve okul çağındaki çocukların şiddete yönelme oranları açısından sevindirici bulgulara rastladıklarını belirten Garip, “Ülkemizde şiddete yönelen çocukların kendi aralarında uyguladıkları şiddetin oranı yüzde 2'ler düzeyinde; bu, gelişmiş Batılı ülkelere göre çok düşük” dedi.

Garip, Türkiye'de çocukların şiddete yönelmesini engelleyici faktörlerin başında geleneksel Türk aile yapısı ve dinin öneminin büyük olduğunu savunurken, velilerin kendi anne ve babalarından aldığı terbiyeyi başarıyla çocuklarına aktardıklarını anlattı. Türk aile yapısının Batılı ülkelerde örnek olarak gösterildiğini bildiren Garip, şöyle konuştu:

“Komisyonumuzun çalışmalarında gördük ki, geleneksel Türk aile yapısı, güçlü örf ve adetlerin varlığı, şiddetin artmasını ve yayılmasını önlüyor. Buradaki en büyük hedefimiz bu yapının korunup, geliştirilerek sonraki nesillere aktarılması olmalı. Şu anki yapımız bile Avrupalı, Batılı devletleri kıskandırıyor. Türk aile yapısı Batılı devletlerde örnek olarak gösteriliyor, şiddetten korunmak için uygulanmaya çalışılıyor.”

ADAY ÇİFTLERE EVLİLİK EĞİTİMİ VE BELGESİ

Garip, Türk aile yapısının korunabilmesi için evlenecek adaylara yönelik eğitimler verilmesinin önemine dikkati çekerek, Aile Araştırma Genel Müdürlüğüne bağlı bir eğitim merkezi kurularak, başarılı olan çiftlere “evlenebilir” belgesi verilmesi gerektiğini söyledi.

Evlenecek bireylerin, “neden evleniyorum?” sorusunun yanıtını bulmuş bir şekilde, evliliğe hazırlanması gerektiğini vurgulayan Garip, “Bu, gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi, aile yapısının korunması açısından olumlu olur” dedi.

SİYASETÇİ BİLE ÜSLUBUNA DİKKAT ETMELİ

Garip, çocuk eğitiminin anne karnında başladığını, aile içerisinde ve okulda devam ettiğini belirterek, “Anneden babaya, öğretmenden siyasetçiye kadar herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” diye konuştu.

Çocuklu ailelerin ev içerisindeki davranışlarına özen göstermesi gerektiğini vurgulayan AKParti Adana Milletvekili ve TBMM Çocuklar ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimleri ve Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Recep Garip, hırçın davranış sergileyen bireylerin çocuklarının da hırçın olduğunu söyledi.

Çocukların genel olarak dış etkenlerden çabuk etkilendiğinin altını çizen Garip, “bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı. Siyasetçiler bile kürsüden konuşurken, üslubuna dikkat etmeli. Kürsüden bağırarak hitap eden bir siyasetçi, çocuklara hiç de iyi örnek teşkil etmez” dedi.


a.a
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 12:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?