22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

TBMM dışı adaya hayır!

Başbakan uzlaşma açıklaması sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''TBMM dışından bir kişiyi cumhurbaşkanı seçelim'' önerisine, ''Parlamento dışından birinin cumhurbaşkanı adaylığına AK Parti olarak sıcak bakmıyoruz ve yarın da sıcak bakmayacağız'' dedi.

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal baştan, yeniden mızıkçılığa başladı. Seçim sonrası durumu görüyor, gördüğü için de kendine zemin hazırlıyor" diye konuştu.

Baykal'a "kapıları baştan kapatma" çağrısını yineleyen Erdoğan, CHP liderinin cumhurbaşkanının dışarıdan seçilmesini gerçekten istiyorsa milletten kaçmaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, yürürlükteki yasalara göre yeni cumhurbaşkanını parlamentonun seçmesinin söz konusu olduğunu belirterek, "Ama Baykal istiyorsa millete gidelim" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Parlamento dışından bir cumhurbaşkanı adayına sıcak bakmıyoruz. Yarın da sıcak bakmayacağız. Bu parlamento kendi içerisinden bir cumhurbaşkanı seçmeye muktedirdir.

Sayın Baykal şimdiden mızıkçılığa başladı. Kapıları kapatmasın. Sayın Baykal millete gitmekten korkmasın. CHP'nin adı Cumhuriyet Halk Partisi, ama halktan kaçıyor

Uzlaşma diyorsak bu birinin dayatmasına evet diyoruz anlamına gelmez. Azınlığı çoğunluk üzerindeki tahakkümünü asla kabul edemeyiz. Parlamentoda bu işi çözecekse orada çözeriz. Orada çözemezsek millete gidelim. Niye kaçıyorsun milletten. Kaçma milletten. Millet seçsin. Hem halkçıyım diyorsun hem millettetn kaçıyorsun.

Önce seçim sonrası tablo ortaya çıksın. Duruma göre değerlendirmemizi yaparız. Benim için en ideali millete gitmektir.

Referandum süresini öne çekme ihtimalimiz de sözkonusu. Bu yasayı sayın Cumhurbaşkanına yeniden gönderme imkanımız hâlâ var."






haber 7
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 14:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?