16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

TBMM'nin klasik anlayışı değişti

Meclis İçtüzüğü'ne uyum sağlayamadığı için uyarı alan ilk kadın milletvekili siyah hırkayla Genel Kurul'a gelen AKP'li Ayşe Bahçekapılı oldu. Ardından ceket yerine derimont giyen AKP'li Özlem Müftüoğlu da salondan çıkarıldı.

AKP İstanbul Milletvekili Ayşe Bahçekapılı, siyah hırka ve etekle TBMM Genel Kurul salonuna girdi. Kıyafet kurallarına uyulup uyulmadığını izlemek ve uyarıda bulunmakla görevli Başkanlık Divanı üyeleri'nin talebi üzerine Parti İdare amiri devreye girdi ve Bahçekapılı, dışarı çıkmak zorunda kaldı.

AKP Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu da Meclis’e tarçın renkli bir deri montla gelince, yine Divan tarafından uyarıldı. Müftüoğlu da ceket giyme uyarısı alınca salondan çıktı. İçtüzük kadın milletvekillerine tayyör giyme zorunluluğu getiriyor.

Tüzükte kumaşın cinsi belirtilmese de teamüllere göre "aynı renkte etek ve ceket" diye tarif edilen tayyör giymeleri gerekiyor. Yaş ortalaması önceki yıllara göre hayli genç olan kadın milletvekillerinin kıyafet tercihleri de TBMM’nin klasik anlayışının dışına çıkıyor. Kadın milletvekilleri, önceki dönemlerde uyulan koyu renk döpiyes, koyu renk ayakkabı-çanta yerine başta beyaz olmak üzere rengarenk tayyörleri tercih ediyorlar. Giyim zevkleri İçtüzük'le çatışan iki kadın milletvekili geçen hafta uyarı aldı.


Tüzükte kumaşın cinsi belirtilmese de teamüllere göre "aynı renkte etek ve ceket" diye tarif edilen tayyör giymeleri gerekiyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 09:17:43
Güncelleme :20 Kasım 2007 Salı 13:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?