15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'TC Başbakanı Şerefsiz Değildir'

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile 5 Kasım’da yaptığı görüşmede, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarına destek verilmesi karşılığında gizli bir anlaşma yaparak ABD’ye bazı taahhütlerde bulunduğu yolundaki iddialara sert yanıt verdi. Başbakan Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti başbakanı, bir şeyler vermek karşılığı böyle bir
işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir. Değerlerini bu denli kaybetmiş değildir” dedi.


Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulisi programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile Washington’da 5 Kasım’da yaptığı görüşmede, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarına destek karşılığında “ABD’ye bir şeyler vermiş olabileceği” şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Bu ifade bir defa hiç şık değil, çok çirkin, çok alçakça. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı bir şeyler vermek karşılığı böyle bir işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir. Değerlerini bu denli kaybetmiş değildir. Bizim o görüşmemizde yanımda notları alan dışişleri bakanımızdır, resmi tercümanımızdır.”


Erdoğan, görüşme sırasında bir ABD’li yetkilinin de bulunduğunu ve notların alındığını kaydetti. “Oradaki görüşmelerimiz de iletilmesi gereken yerlere verilmiştir” diyen Erdoğan, “İlerde verilen bir şey görürsün, konuşursun. Olmayan bir şeyi nasıl konuşursun? Verilen ne var da konuşuyorsun? Bunlar dürüst değil, siyaseti dürüst yapmak lazım” şeklinde konuştu.

anka
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 20:00:12
Güncelleme :26 Aralık 2007 Çarşamba 20:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut erdi IP: 88.232.58.xxx Tarih : 27.12.2007 21:58:42

İşte sayın başbakanın lafın nasıl şekilleneceğini düşünmeden yaptığı bir gaf daha "işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir".Yani "öyledir ama o kadar da değildir" yorumu yapılabilecek bir gaf.Şu şekilde söylenmiş olsaydı sorun yoktu;"işbirliğine girecek şerefsizliğe sahip değildir".Buradaki"KADAR"kelimesi cümlenin manasını değiştirip farklı yorumlara sebep olabilir.Bu kadar düzenli ve usluplu konuşan bir Başbakan nasıl böyle gaflar yapabiliyor hayret doğrusu.