19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Telefon dinleme' polemiği...

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Milli Eğitim Bakanı'nın bugün yaptığı açıklamaların, gizli telefon dinlemelerin Bakanlara servis yapıldığını ortaya çıkardığını öne sürerek Çelik'i istifaya davet etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Anadol'a, "Benim söylediklerim çok açık" karşılığını verdi.
CHP Grup Başkanvekili Anadol, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bugün televizyonlara çıkarak pervasızca hukuk ihlali yaptığını söyledi. Çelik'in, gözetime alınan bilim adamları, profesörler, rektörler ve özellikle Başkent Üniversitesi Rektörü hakkında, 'O organ nakli yaptığı için içeri alınmadı. Açıkça darbe teşvikçiliği yaptılar' dediğini hatırlatan Anadol, "Ne zaman, nerede yapmışlar açıklaması lazım.

Daha da önemlisi '1 numaraya telefon ederek bağlılıklarını bildirmişlerdir' diyor sayın Çelik. Şu ortaya çıkıyor. Demek ki telefon dinlemeler Bakanlara servis yapılıyor. Milli Eğitim Bakanı bu gizli telefon dinlemelerini bilmese bunu nasıl söyleyecek. Dava bitmediğine göre 'darbecilere servis yapılıyor' sözünü, hangi mahkeme kararına göre söylüyor bunu da açıklaması lazım. Böyle bir bakanı istifaya çağırıyorum. Resmen, doğrudan, adını kimin koyduğu belli olmayan bu Ergenekon soruşturmasına müdahale etme hakkını kendinde buluyor. Milli Eğitim Bakanı'nı bu nedenle istifaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Anadol, telefon dinlemeyle ilgili resmi devlet örgütünün bunu nasıl Milli Eğitim Bakanı'na verdiği konusunda da Başbakan'dan açıklama beklediklerini ifade etti.

Bu arada, Milli Eğitim Komisyonu toplantısına katılmak üzere Meclis'e gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik, Anadol'un istifa çağrısının hatırlatılması üzerine, "Benim söylediklerim çok açık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 14:54:29
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 14:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?