26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Televole’de adamın var

Başbakan Erdoğan, dünkü mitingde, CHP Lideri Baykal’ı, AKP’yi eleştiren ve bu nedenle cezaevine gireceğini ima eden şovmen Mehmet Ali Erbil’i hatırlatarak yanıtladı. Erdoğan, "Tutturmuş televizyon diye. Şov mu yapacaksın. Televole’de var bir adamın, çık onunla beraber yap" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün Karaman mitinginde AKP iktidarını canlı yayında eleştiren, ardından cezaevine gireceğini ima ederek "Artık Silivri’ye bana iç çamaşırı getirirsiniz" diyen şovmen Mehmet Ali Erbil’i "Baykal’ın adamı" olmakla suçladı. Erdoğan, Karamanoğlu Mehmet Bey’in "Nezih Türkçesi" ile yaptığını vurguladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

Çık birlikte şov yap

Tek bildikleri karalamak, çamur atmak, demagoji yapmak. Tutturmuş bir şey televizyon, televizyon. Hayırdır ya televizyona çıkıp da şov mu yapacaksın? Eee Televole’de var bir adamın (Mehmet Ali Erbil’i kastederek) çık onunla beraber yap. Onunla iyi anlaşırsın.

Bunlarınki istismar siyaseti. Ne yaparlarsa yapsınlar öfke onlara, uysallık bize. İftira atmak onlara, eserlerle konuşmak bize. İstismar onlara, samimiyet bize. Hakaret onlara, nezaket bize. Biz Karamanlı Şeyh Edebali’nin, Yunus Emre’nin diliyle konuşuyoruz. Karamanoğlu Mehmet Bey’in diliyle, güzel Türkçe’yle, nezih Türkçe’yle konuşuyoruz. Biz Mevlana’nın diliyle konuşuyoruz, ’Tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursa ol, ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol’ diyoruz.

Sayın Bahçeli de bu defa da CHP’nin, İkitelli medyasının arkasına takıldı. Sayın Bahçeli bunların arkasına takılan iflah etmez. Gel bu sevdadan vazgeç.

Medya yuhalandı

Erdoğan, Konya’da da coşkulu bir kalabalığa seslendi. Erdoğan’ın medyayı hedef aldığı sırada bir televizyon muhabiri güvenlik önlemlerini anlatmak için "Alana gelen türbanlılar bile arandı" diye anons yapınca, alandakilerden "Yalan, yuh" sesleri yükseldi. Erdoğan’ın "Medya bak bunları gör" ifadeleri üzerine tepkileri yükselten gençler, platforma çıkmaya çalıştı. Bunun üzerine Erdoğan "Gençler uğraşmayın onlarla ya. Bırak, buraya bakın" derken polis gençlerin arasına girerek önlem aldı.

Deniz Baykal’ın "Eğer Ak Parti yüzde 52 oy alamazsa başarısız olur" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Diyorum ki Tayyip Erdoğan’ın başında olduğu parti ikinci parti olursa ’Ben genel başkanlığı bırakacağım’ Diyorum ki ’Sayın Baykal sen bırakabilecek misin? Bahçeli’ye söyleyin o da bırakmaz.’ Niye? Bunlar koltuğa öyle yapışmışlar ki koltuk bunları atıyor, bunlar koltuktan kopmuyor" dedi.

Koruma duvarı

BAŞBAKAN Erdoğan özel uçakla geldiği Konya’dan, miting yapacağı Karaman’a helikopterle geçmekte gecikince cuma namazını Konya’da kıldı. Bu ani değişiklik polis ve partililere zor anlar yaşattı. Erdoğan’ın Konya’ya gelişlerinde sık sık ziyaret ettiği Nakşibendiler’in önemli isimlerinden Tahir Büyükkörükçü’nün adını taşıyan camiye gitti. Camiye giriş ve çıkışında korumaları etten duvar ördü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 10:03:24
Güncelleme :22 Mart 2009 Pazar 10:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?