16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Terlikli zirveye cevap

Ev sahibinden terlikli zirveye cevap...Livanali, "Baykal'a yalan söylemek yakışıyor mu, koskoca CHP'ye yalan söylemek yakışıyor mu? Millet diğer söylediklerine nasıl inanacak?"dedi..

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bazı milletvekillerinin katılımıyla evinde 2002'de yapılan toplantıda, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir anlaşma yapıldığı” şeklinde bir konunun gündeme gelmediğini, “2 ay dayanamaz, giderler” diye bir konuşmanın da yapılmadığını söyledi.

Ancak Erdoğan'ın durumunun gündeme geldiğini, “yüzde 34 oy almış bir insana, milletvekili olmasın diye yasak koymak çok uygun değil, bizim demokrasi anlayışımıza yakışmaz' diye konuşulduğunu anlatan CHP'li Sevigen, “Ama '2 ay dayanamazlar, çürür, giderler' diye bir konu da gündeme gelmedi” diye konuştu.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP'den 3 Kasım 2002'de milletvekili seçilen, daha sonra partiden ayrılıp bağımsız kalan Zülfü Livaneli'nin, Vatan Gazetesi'ndeki köşesinde gündeme getirdiği iddialara yanıt verdi.

İddialarla ilgili soruları yanıtlayan Sevigen, 2002 yılında Livaneli'nin de aralarında bulunduğu bazı yeni seçilen milletvekillerini nezaket gereği evine davet ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bunların kaynaşması, dostlukların gelişmesi; İstanbul'dan gelmişlerdi ve otelde kalıyorlardı, hanımla eve davet ettik. 'Terlikli Zirve' deniyor. Bizim evde namaz kılındığı için, namaz kılınan eve ayakkabı ile girilmez genelde... Onlar da ayakkabıları çıkardılar, terlikle oturdular. Hanım onlara güzel yemekler ikram etti... Her şeyden bahsettik, öyle gündemli bir toplantı değildi, sohbet ettik. Ama o sohbette, hiçbir zaman 'Recep Tayyip Erdoğan ile bir anlaşma yapıldı' filan hiç konuşulmadı. Böyle bir konuda konuşma yok. O konuyu da ben bilmem, nerede toplantı yapmışlar, ne yapmışlar, o konuda bilgim de yok.”

Sevigen, davete ilişkin yansıtılan “terlikle girildi, 18 çeşit yemek geldi” şeklindeki ayrıntıların da çok hoş olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Biz mütevazi, Müslüman aileyiz. Samimi olarak davet ederiz. Evde konuşulanlar orada kalır. Doğru, yanlış, eksik, fazla... Sohbet ediyorsunuz. Konuşurken, ağzınızdan her türlü laf kaçıyor, şakalaşıyorsunuz. Örneğin Vatan Gazetesi'nden Ruşen Çakır'ın yaptığı... Rodos'la ilgili yazısı. Ne kadar ahlaksızca bir şey. Dostça, kardeşçe uçağımıza davet ettik. Röportaj yaptı, bitti. Ondan sonra şakayla konuştuk bu Rodos ile ilgili... Ruşen Çakır, etik olarak çok ayıp etti, yakışmadı.”



LİVANELİ: CHP YALAN SÖYLÜYOR

Zülfü Livaneli, “AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın buluştuğu” yönündeki iddialara ilişkin, CHP Genel Merkezinden yapılan “Böyle bir buluşma olmadı” açıklamasının “gerçeği yansıtmadığını” öne sürdü.

Livaneli, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“2002 yılında Deniz Baykal'ın parti organlarının haberi olmadan, Tayyip Erdoğan'la Beylerbeyi Sea Bosphorus lokantasında gizli bir buluşma gerçekleştirdiği tanık beyanlarıyla ortaya çıkmış, basınımızda da ayrıntılarıyla yer almıştır. Bu durumda CHP Genel Merkezinin dün yayınladığı 'Böyle bir buluşma olmadı' diyerek beni yalanlayan açıklaması, gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçek demokrasilerde böyle çarpıtmaların bedeli çok ağır olur. Partimizin gerçeği saklamak için böyle yollara başvurmasını üzüntüyle karşılıyorum.”

Yalan savaşı

CHP'nin aldığı seçim sonucu, Zülfü Livaneli'nin ortaya attığı iddiayla bambaşka bir tartışmaya dönüştü. Zülfü Livaneli, "Baykal, Erdoğan'la Meclis'e girmesi için anlaştı" iddiasında bulundu. Yer verdi, tanıkları gösterdi.


CHP bunu yalanlayınca az önce, Zülfü Livaneli ile konuştuk, Livaneli hurriyet.com.tr'ye şu açıklamayı yaptı:
"O toplantı yapıldı. Yeri belli tanıkları var. Yaşar Nuri Öztürk doğruluyor. Bülent Tanla doğruluyor. Erdoğan'la Baykal orada bir araya geldiler. Baykal'ı oraya Sevigen, Audi arabasıyla götürmüş. Erdoğan'ı da götüren belli. CHP yazılı açıklama yapıp bunu yalanlıyor. Ertesi gün tanıklar doğruluyor.


Baykal'a yalan söylemek yakışıyor mu, koskoca CHP'ye yalan söylemek yakışıyor mu? Millet diğer söylediklerine nasıl inanacak?






hürriyet/vatan
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 18:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?