22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Terör konusunda birlik olmalıyız'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parlamento çatısı altındaki tüm partilerin, bölücü terör örgütü noktasında hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, cumhurbaşkanının pazartesi günü hükümeti kurma görevini kendisine vereceğini belirterek, hükümetin kaç günde kurulacağına ilişkin bir takvim belirlemediklerini kaydetti.


Başbakan Erdoğan, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'ndaki yemin töreninin sakin geçtiğinin hatırlatılması üzerine, "İnşallah hayırlı olur. Temennimiz odur ki Türkiye daha ileri bir demokrasiyi meclis çatımız altında yaşasın, teneffüs etsin.

Barış içinde, dayanışma içinde herşey Türkiye için diyelim. Ülkemiz insanları için diyelim. Bunu da başarmanın gayreti tabi ki tek taraflı olmaz. Hep birlikte olur. Ama ben daha önce de söyledim.

Özellikle bölücü terör örgütü noktasındaki hassasiyeti, parlamento çatısı altındaki bütün partilerimizin ortak olarak göstermesi lazım. Bu tür bir dayanışmanın yapılması şart. Bu dayanışma olmazsa bundan ülkemiz zarar görüyor, milletimiz zarar görüyor. Biz bunun şu anda beklentisi içindeyiz. Bunu da söylemek zorundayım" diye konuştu.


Erdoğan, hükümeti ne zaman kuracaklarının sorulması üzerine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendisini pazartesi günü için davet ettiğini hatırlatarak, "Pazartesi günü böyle bir görevlendirmeyi yaptıktan sonra biz çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. Erdoğan, 'Hükümeti kurmak için belirlenen bir takvim var mı? 45 gün bekleyeceğiniz söyleniyor' sorusuna, "Herhangi bir şey yok. Nerden duyuyorsunuz?" karşılığını verdi.


Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı konusunda Abdullah Gül ismi üzerinde mi uzlaşma arayacaksınız?" sorusuna ise, "Hayırlısı olur inşallah" cevabını verdi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 22:01:06
Güncelleme :4 Ağustos 2007 Cumartesi 22:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?