23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Terörist hayellerini söndürdü

İstanbul Pendik’te önceki gece çöp konteynerine bırakılan bombanın patlaması sonucu anne-kız öldü, 4 kişi yaralandı. Polis, patlayıcının C-4 olduğunu, eylemi PKK’nın gerçekleştirdiğini açıkladı.

PENDİK’teki patlamada annesiyle birlikte yaşamını yitiren 21 yaşındaki Eda Muslu, ÖSS’den 330 puan almıştı ve öğretmen olmak istiyordu. Konteynerdeki bomba, geçen yıl Eskişehir İşletme Bölümü’nü kazanan, ancak okul şehir dışında olduğu için gitmek istemeyen Eda Muslu’nun hayallerini silip süpürdü.

SICAKTAN KAÇTILAR

Havanın çok sıcak olması nedeniyle önceki akşam saat 23.30’de gezmeye çıkan ve ‘Çitlenbik Bahçesi’nde çay içen 55 yaşındaki Hatice Muslu, kızı Eda Muslu, 26 yaşındaki oğlu Can ile oğlunun arkadaşı Umut Müftahi, 34 SCM 70 plakalı otomobille Doğu Mahalle Özden Sokak’taki evlerine dönüş için yola koyuldu. Saat 00.15’de Batı Mahallesi’ndeki, Çiğdem ile İhsan Uygur sokaklarının kesiştiği yere geldiklerinde, otomobili kullanan Can Muslu, Ada Tesislerinde yapılan kına gecesinden çıkanlar yüzünden durmak zorunda kaldı.

SAVAŞ ALANI GİBİ

Bu sırada Can Muslu’nun durduğu köşede, otomobilin sağ arka kısmında kalan çöp konteynerinde büyük bir patlama meydana geldi. Mahalle savaş alanına dönerken, ortalığı duman kapladı. Büyük hasar gören otomobilin arka koltuğunda oturan Hatice ve Eda Muslu hayatını kaybetti.

YARALILAR

Kulağından yaralanan Seyit Ekşi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinden sonra taburcu edildi. Yüzü yanan Umut Müftahi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Hastanesi’nde, hafif yaralanan 80 yaşındaki Emine Ekşi ise Çamlıca’daki özel Ömür Hastanesi’nde tedaviye alındı.

POLİS: PKK İŞİ

Polis, ilk verilere göre patlayıcının C-4 özelliği taşıdığını, eylemin PKK’nın işi olduğunu belirtti. Bir terör uzmanı, PKK’nın Murat Karayılan’a bağlı ‘Özel Kuvvetler’ adı verilen 20 kişilik eylem timine dahil olan bomba yapımında uzman militanların, şehirde kontrolsüz şekilde eylem yaptıklarını ileri sürdü.

İHD’DEN PROTESTO

Pendik’teki bombalı eylem İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından kınandı. Derneğin açıklamasında şöyle denildi: ‘Bu eylemi kim yapmış olursa olsun insanlık suçu işlemiştir. İnsan Hakları savunucuları olarak, şiddete karşı çifte standartsız yaklaşımımızı bir kez daha dile getiriyor ve insan yaşamına yönelen bu eylemi düzenleyen her kim veya kimlerse protesto ediyoruz. Bu saldırıyı düzenleyenleri bir kez daha kınıyor, patlamada yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.’

Ağlatan son

HATİCE ve Eda Muslu’nun birbirine sarılmış fotoğrafı bir anı olarak kaldı. Anne kızın cesetleri Adli Tıp morguna kaldırıldı. Patlamanın şiddetiyle park halindeki otomobiller yerlerinden fırlayıp birbirine çarptı. Park halindeki 34 SCJ 51, 34 LA 821, 34 ZD 5057, 34 EFD 22 ve 34 Y 3008 plakalı otomobillerde büyük hasar meydana geldi.

Kız kardeşim ve annem hareketsizdi

ANNESİ ile kızkardeşini kaybeden Can Muslu, polislere ‘Teröristleri niye yakalamıyorsunuz. Annem ile kızkardeşim öldü’ diye bağırarak, sürekli ağladı. Zeytinburnu Hipodromu yakınında hayvan yemi ve bakımıyla ilgili malzemeler satan dükkanı olan 26 yaşındaki Can Muslu, ancak dün sabah kendine gelebildi. Sağ kulağında duyma kaybı ile yüzünde ve kollarında yanıklar bulunan Muslu, olayı şöyle anlattı:

‘Akşam hava çok sıcak olduğu için dışarı çıktık. Biraz dolaşıp arkadaşımı evine bırakmak amacıyla sokağa girdik. Ada Tesislerinden çıkanlar sokağı kaplamıştı. Önümden geçen bir otomobile yol verdim. Siyah takım elbiseli biri bana bir dakika beklemem için el işareti yaptı. O sırada patlama oldu. Çocukların maytap attığını sandım. Ama arka koltuğa baktığımda annemle kız kardeşimin başları öne doğru eğilmiş hareketsiz duruyorlardı.’

Perişanım

28 yıllık eşini ve kızını kaybeden Veteriner Halil Muslu ise perişan. Muslu, ‘Tansiyonum olduğu için onlarla gitmedim. Trabzon maçını seyrediyordum. Sonra tanıdıklar arayıp durumu bildirdiler. Yıkıldık, perişanız. Ne yapacağımızı şaşırdık’ dedi.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 02:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?