16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Terörle mücadelede iflas

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Hükümetin terörle mücadele politikası iflas etmiştir" dedi.

Öymen, Kocaeli CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin özellikle güvenlik konusunda büyük sıkıntı yaşadığını ileri sürdü.

Hükümetin, TBMM'den iki defa Irak'ın kuzeyine asker gönderme konusunda yetki aldığını belirten Öymen, buna rağmen terör örgütüne sınır dışı müdahalede bulunulmadığını söyledi.

"Hükümet, Irak'ta fiilen sorumluluk taşıyan, en büyük müttefikimiz Amerika'yı terör örgütünü etkisiz kılma konusunda ikna edemedi" diyen Öymen, "Irak'ın kuzeyi hariç, dünyanın hiç bir ülkesinde bir terör örgütü güvenlik kuvvetlerinin takibatından mahsun olarak yaşamıyor. Halkın tepkilerini yumuşatmak için koordinatörlük kurdular. Sayın Başbakan bile bu sistemin hiçbir işe yaramadığının, sonuç vermediğinin farkında. Bu yolla terörün bitirilemeyeceğini daha önce söylemiştik, dediğimiz çıktı" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik durumunun anlatıldığı gibi olmadığını savunan Öymen, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan 'Bazı iş adamları servetini bizim dönemimizde on misli artırdı' diyor. Servetini on misli katlaması için Türk milletinin neye katlandığını söylemiyorlar ama resmi istatistikler söylüyor. Devlet İstatistik Enstitüsü rakamlarına göre 700 bin insanımız açlık sınırında yaşıyor."


aa
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 15:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?