27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

TESEV'den almanak açıklaması

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), vakfın hesaplarının bağımsız denetçiler ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce denetlendiğini belirtti. 

Cenevre Silahlı Kuvvetleri Demokratik Kontrolü Merkezi ile birlikte hazırladığı “Almanak Türkiye 2005-Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” rapor nedeniyle GenelKurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından eleştirilen TESEV, eleştirilere basın açıklamasıyla karşılık verdi. 

TESEV’in projelerini gerçekleştirirken, Türkiye’de yerleşik kurucularından, sponsorlardan ve uluslararası kuruluşlardan kaynak sağladığı belirtilen açıklamada, “TESEV’in hesapları bağımsız denetçiler ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce denetlenmekte olup tüm çalışmalarımız şeffaflık ilkesi çerçevesinde kamunun bilgisine açıktır” denildi. 

Açıklamada, “Almanak Türkiye 2005-Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim” raporunun bilimsel bir yaklaşımla gerçekleştiği belirtilirken, “TESEV’in bu konuyu ele almasındaki yegane amaç, demokrasilerin genel kuralı olan şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin Türkiye’deki uygulamalarının bilimsel platformlarda tartışılmasını sağlamak ve bu ilkelerin uygulanmasını derinleştirmek, güçlendirmektir” denildi.(

anka
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 16:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?