22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Teşikilatlardan tepki istifaları

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turuna katılmayan Anavatan ile DYP, protesto istifalarıyla sarsılıyor. 

Anavatan'da Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, eski Konya milletvekili Ziya Ercan ve Konya İl Teşkilatı Üyesi Tahir Küçük partiden ayrıldı.

DYP'de ise Bala'ya bağlı Avşar Belde Belediye Başkanı Bayram Küçük'ten sonra Bingöl'ün Solhan İlçesi Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ve Elazığ İl Yönetim Kurulu üyesi Hüsamettin Celayir istifa etti.

'Meclis'i boykot'un yol açtığı deprem en çok Anavatan'da hissediliyor. Parti yönetiminin aldığı karar teşkilatta büyük rahatsızlık doğurdu. İstifacılardan Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, cuma günkü seçim öncesinde görüşlerini genel merkeze bildirdiklerini belirtti. 

Çelik, "Kendilerinden Abdullah Gül'e destek vermeseler bile Meclis'e gidip bizi temsil etmelerini talep etmiştik. Meclis'e gitmeyerek Anavatan Partisi de CHP'ye destek olmuştur." dedi.

Anavatan'da dün ikinci istifa haberi Konya'dan geldi. Meclis'te 17. ve 18. dönem milletvekilliği yapan Ziya Ercan, 24 yıllık partisiyle yollarını ayırdı. Partinin Türkiye'yi dünyaya açan Özal misyonundan uzaklaştığını kaydeden Ercan, şöyle konuştu: "CHP'nin arkasına takılan Mumcu, ve arkadaşları, ülkeyi zor durumda bırakmışlardır." Konya İl Teşkilatı Üyesi Tahir Küçük ise Anavatan'ın memlekete zarar verecek duruma geldiğini söyledi. Küçük, milletvekillerinin ülkeyi kaosa sürüklemelerini protesto etmek amacıyla istifa ettiğini bildirdi.

Anavatan'la birlikte hareket eden DYP de sıkıntılı. Bala'nın Avşar Belde Belediye Başkanı Bayram Küçük önceki gün istifasını açıklamıştı. Dün Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Sönmez ile birlikte partiden ayrıldı. Avukatlık yaptığı büroda basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, "Siyaseti halkımızın sesine kulak vermek için DYP'den ayrılıyoruz.'' ifadelerini kullandı. Meclis'i boykot kararı, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın memleketi Elazığ'da da tepkiyle karşılandı. İl teşkilatı yönetim kurulu üyesi Hüsamettin Celayir, kararı protesto için DYP'den istifa ettiğini duyurdu. Celayir, "Cumhurbaşkanlığı sürecinde partimin izlediği tutumdan rahatsızlık duydum." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2007 Pazartesi 06:33:24
Güncelleme :30 Nisan 2007 Pazartesi 06:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat çelik IP: 88.254.118.xxx Tarih : 1.05.2007 19:29:01
chpnin arkasına takılıp kendi siyasi görüşüne ihanet eden erkan mumcu ve mehmet ağarın arkasından bugünden itibaren gidecek seçilmişlerimiz sandıkta gömülecektir bunun için istifa etsinler istifa edenleri yürekten kutluyorum...