22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Tokat DYP'den 19 istifa

Tokat'ın Sulusaray İlçe Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerinden oluşan 19 kişi, Doğru Yol Partisi'nden (DYP) istifa etti. 

Sulusaray Belediye Başkanı Hacı Bekir Coruk, belediye binasında yaptığı basın açıklamasında, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Doğru Yol Partisi'nin halkın görüşlerinin rafa kaldırıldığı ve hakkın, adaletin, çoğulculuğun önemsenmediği, dikte edilen ideolojilerin beyinleri körelttiği bir dönemde 'Yeter Söz Milletindir' çığlığıyla Türk insanına rahat bir nefes aldıran bir siyasi harekete dayandığını, ancak son günlerde Cumhurbaşkanlığı seçim süreci içinde yaşanan olaylarda herkesin rengini belli ettiğini belirten Belediye Başkanı Coruk, bu süreçte birçok siyasetçinin gerçek niyetlerinin ortaya çıktığını kaydetti. 

Coruk, "Bu hadiseler neticesinde anlıyoruz ki milletin vekilleri, asıllarını hiçe saymıştır. Kendilerini seçen gücün iradesini hafife alarak ve halkı unutarak kendilerine kurdukları beyliklerde ahkam kesmeye başlamışlardır. Çağdaşlıktan ve hukuktan bahsedenler ne yazık ki egemenliği halktan alarak Ortaçağ zihniyetine dönerek gericilik yapmışlardır. Netice itibariyle DYP'nin başında bulunan kişilerin artık bizim gibi düşünmediklerini gördüğüm için istifa ediyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 10:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?