27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Tokat saldırısı için konuştu!

Başbakan Erdoğan, 6-10 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ABD ve Meksika ziyaretlerinin ardından yurda döndü.

Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Tokat Reşadiye'de gerçekleyen terör saldırısına da değindi. Erdoğan, güvenlik ve istihbarat birimlerinin bu saldırının planlayıcılarını, tetikçilerini, yardım ve yataklık yapanları, her kim olursa olsun ortaya çıkaracaklarına inandığını söyledi. Saldırıyı bölücü terör örgütünün üstlendiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii bu da ayrı bir strateji, taktik olabilir. Terör örgütünün o bölgede başka terör örgütleriyle işbirliği halinde olduğunu çaten geçmişten bu yana uygulamalarıyla biliyoruz. Güvenlik güçlerimiz, bütün bunlara rağmen işin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için çalışmaya devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı da bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. Bundan sonraki süreçtede bu tür olayların, o bölgedeki hassasiyetleri de arttırmak suretiyle devam edeceğini ifade etmek istiyorum."

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin saldırıların devam etmesini bekleyip beklemediğini sorması üzerine, bu tür saldırıların başlattıkları milli birlik ve kardeşlik projesi ile demokratik açılım sürecini engellemeye, baltalamaya ve projeyle ilgili umutları ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi. Erdoğan, Tokat Reşadiye'deki saldırının terör örgütünün Karadeniz'e inme çabaları olduğuna işaret etti. Bir gazetecinin, 'Gerçek yüzü ortaya çıkacaktır dediniz. Olayın arkasında başka bir yapılanma olabilir mi ?' sorusu üzerine, "Zaten böyle bir vahşeti ancak terör örgütü yapar" şeklinde cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 15:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?