16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Toptan'dan ilk konuşma...

TBMM Başkanlığına seçilen Köksal Toptan, AKP milletvekili olduğunu anımsatarak, "Ama şimdi ben, bu yüce Meclisin Başkanıyım; bütün partiler benim partim, bütün milletvekilleri benim milletvekillerimdir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 450 oy alarak Meclis Başkanı seçilen Köksal Toptan, teşekkür konuşması yaptı.

TBMM'nin, Atatürk başkanlığında bir yandan Kurtuluş Savaşı'nı yönetirken, diğer yandan Cumhuriyeti kuran bir meclis olarak, büyük olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Yeni başlayan 23. Dönemin de gayretlerini, kuruluş günlerinin heyecan ve inancı içinde sürdüreceğine inancını dile getiren Toptan, "Bunu yaparken, hem Cumhuriyetimizin temel değerlerine daha sıkı sarılmaya devam edecek, hem de son yüzyılın sihirli gelişmesi olan demokrasiyi, Türkiyemiz adına daha ileri hedeflere götürmek, insan hak ve özgürlükleri alanının daha yüceltilmesini sağlamak, 84 yıllık Cumhuriyetimizi, demokrasiyle taçlandırmak olacaktır" diye konuştu.

Şanlı geçmişten güç alarak, önlerine hedefler koymak ve hedeflere varmak için çalışma zamanı olduğunu vurgulayan Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutmamak gerekir ki büyük ülküler peşinde koşmak, büyük hedefleri yakalamak, büyük işler yapmak, ancak büyük düşünen ve büyüklerin işidir. Birbirimizi dinlersek, uzlaşmayı sağlar, birbirimizi seversek ve büyük işleri yapabileceğimize yürekten inanırsak aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.

Millet olarak, uzlaşmanın, hoşgörünün, birbirine tahammülün, büyük olmanın, geçmişine sahip aziz milletimizin temsilcisi olarak, bunu başaracağımıza olan inancımı buradan tekrarlamak istiyorum."

Toptan, bu çatı altında sergilenecek böylesi bir tablonun, milleti de mutlu kılacağını ifade ederek, "Sizler beni böyle büyük işler başarmış ve daha büyüklerini başaracak bir meclisin başkanlığına, çok büyük bir çoğunlukla seçtiniz, size minnet ve şükran borçluyum" diye konuştu.

AK Parti milletvekili olduğuna işaret eden Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama şimdi ben, bu yüce Meclisin başkanıyım; bütün partiler benim partim, bütün milletvekilleri benim milletvekillerimdir. Görevimi, sizlerin ve gruplarımızın da yardımıyla Anayasamızın ve İçtüzüğümüzün öngördüğü şekilde gerçekleştireceğim. Amacım, bana inananları yanıltmamaktır. Cenabı Allah'tan niyazım; beni sizlere, yüce Meclise ve aziz milletimize mahcup etmemesidir."

Bugün, bir siyasiye ve faniye nasip olabilecek mutluluklardan en büyüğünü yaşadığını dile getiren Toptan, bugün bir başka mutluluk daha yaşadığını söyledi. Toptan, 1 saat önce Doruk Köksal adında erkek torunu dünyaya geldiğini ifade ederek, şans ve talihin kendisinden yana olduğunu kaydetti. Toptan, sözlerini, "İnşallah ben değil, hepimiz, yüce Milletimiz hep güzel günler görür, hep yüzü güler" diyerek tamamladı.

Geçici Başkan Şükrü Elekdağ, Meclis Başkanlık Divanı ve komisyon üyeliklerinin dağılımının belirlenmesine yönelik Danışma Kurulu önerisinin karara bağlanması ve aday bildirilmesi halinde seçimlerin yapılması için, birleşimi, yarın saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.


Bahçeli-Erdoğan tokalaşması


Toptan, seçim sonuçlarının açıklanmasını, AK Parti Grubunun ön sırasında, eski TBMM Başkanı, Manisa Milletvekili Bülent Arınç ile oturarak bekledi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Toptan'ı, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlar Kurulu üyeleri ve AK Parti milletvekilleri ayakta alkışladı.

Konuşmasının sonunda ve bazı bölümlerinde Toptan, diğer liderlerden de alkış aldı.

Toptan'ı, konuşmasının ardından Arınç, Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz ve çok sayıda milletvekili tebrik etti. Bu arada, Bahçeli ile Erdoğan da tokalaştı.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 17:52:08
Güncelleme :9 Ağustos 2007 Perşembe 18:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?