16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Transseksüel vekil geliyor

İtalya Meclisindeki transseksüel milletvekili Vladimir Luxuria,eşcinsellerin haklarını savunmak amacıyla haziran ayında İstanbul'da düzenlenecek yürüyüşe katılacağını açıkladı.

İtalya’da geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerde Yeniden Kominist Yapılanma Partisi’nden birinci sıra adayı olarak parlamentoya giren dünyanın ilk transseksüel milletvekili Vladimir Luxuria, İstanbul’a çıkartma yapmaya hazırlanıyor. Luxuria, bugün bir açıklamada bulunarak Lambda İstanbul adı altında faaliyet gösteren Lezbiyen,Gay,Biseksüel, Travesti ve Transseksüeller Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak Haziran ayında İstanbul’a gideceğini açıkladı.

Burada yapılacak Eşcinseller Onur Yürüyüşü’ne katılacağını belirten Luxuria, “İslam ülkelerinde de eşcinsellik özgür olabilmeli. İstanbul’da yapılacak yürüyüş de şimdiye kadar cinsel kimliklerini gizlemeye çalışanların açığa çıkmasına aracılık edecektir. Ben de bu oluşuma destek için İstanbul’da bulunacağımö dedi.

Luxuria, bir süre önce İtalya’nın Torino kentinde 50 bin eşcinsel ve ailelerinin katılımıyla yapılan yürüyüşte de ön saflarda yer almıştı. Transseksüel vekil, politik ortamda da Vatikan’ın kesinlikle karşı çıkmasına karşın, eşçinsel evliliklerinin yasal hala getirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor.

Eda BERKBAYRAK /hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 17:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.183.xxx Tarih : 12.01.2007 21:32:59
SAYIN VEKILIN KANUNLARI KENTI ÜLKESINI BAGLAR HER HALTE TÜRKIYEYI YÖNETECEK DEYIL VATIKAN KARARLARI HIRISTIYANLIGA HITAB ETER ISLAMIYETI YÖNETEBILIRMI HOMO SEXÜEL OLMUSTA BÜTÜN DÜNYA ALEME BUNU SERBEST KILAMAZYA INSANLIGI NASIL YÖNETMEK KALA KALA TRASSEKSÜELEMI KALMIS ALLAHIM SEN YARTIM EYLE CAHILLERE