28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

TRT önergesi reddedildi

TBMM Genel Kurulunda, CHP ve ANAVATAN'ın TRT hakkında Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergeleri kabul edilmedi.

Milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevaplandıran Devlet Bakanı Beşir Atalay, geçmiş dönemde hükümetlerin TRT'ye çok müdahale ettiklerini hatırlatarak, "şundan emin olun ki bizim hükümetimiz TRT'ye en az müdahale eden hükümettir. Hükümetin TRT'ye müdahale etmek gibi bir kaygısı yok. Artık pek çok yayın kuruluşu var... Endişeye gerek yok" diye konuştu.

TRT'nin çağdaş bir yapıya kavuşturulması için başta yasa olmak üzere bazı değişikliklere ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Atalay, TRT Genel Müdürlüğü için Hükümetin üstüne düşen görevi yaptığını ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, onayına sunulan ismi iade ettiğini söyledi.

Atalay, TRT Genel Müdürlüğü için yasal prosedürü yeniden işlettiklerini ve bir ismi Cumhurbaşkanlığına sunduklarını bildirdi.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç'in rüya yorumuyla ilgili bir mektubu diğer kurumlara havale etmesiyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Atalay, "Hepimiz insaflı olmalıyız... Bir yönetici, kamu görevlisi önüne gelen evrakı başka birimlere havale ediyor. Bunu hepimiz her gün yapıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra yapılan oylamada TRT için Meclis Araştırması açılması kabul edilmedi.
aa
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 00:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?