20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

TSK ziyaretini anlattı

Başbakan Erdoğan, tutuklu emekli orgenerallerin TSK tarafından resmen ziyaret edilmesini ve Org. İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi tarafından Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Şener Eruygur'a TSK adına gerçekleştirilen ziyarete ilişkin olarak, "TSK adına Garnizon Komutanı görevlendirilerek, insani amaçlı TSK'dan emekli olmuş iki orgeneral ziyaret edilmiştir. Olayı, insani amaçlı olarak yapılmış olan bir ziyaret olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdziç ve beraberindeki konsey üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından Sheraton Oteli'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bugün Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Şener Eruygur'a Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin ziyareti ve Genelkurmay Başkanlığı'nın ziyarete ilişkin yaptığı açıklamayı şu sözlerle değerlendirdi:
"Bildiğiniz gibi savcılığa yapılmış olan bir müracaatla, özel izin neticesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına Garnizon Komutanı görevlendirilerek, insani amaçlı TSK'dan emekli olmuş iki orgeneral ziyaret edilmiştir. Olayı, insani amaçlı olarak yapılmış olan bir ziyaret olarak değerlendiriyoruz. Bunun için de daha farklı şeyler aramanın yanlış olduğu kanaatindeyim. Öbür tarafta zaten işin yargı süreci devam etmektedir. Bununla ilgili de herhangi bir açıklamada bulunmak doğru değil."

Erdoğan, CHP'nin 1 trilyon liralık yolsuzluk iddiaları üzerine Şaban Dişli'nin dün AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK üyeliğinden istifa etmesine ilişkin bir soruya ise, "Bu süreç yargısız infaz olarak başladı. Arkadaşımız 'Benim üzerimden partime yönelik daha fazla saldırılmasına tahammül edemiyorum' diyerek milletvekilliği başta olmak üzere bütün görevlerinden istifa edebileceğini ifade ederek önemli bir özveride bulunmuştur. Biz hukuk sürecini rahat çalıştırma adına MYK ve parti görevinden ayrılmasını uygun bulduk, milletvekilliğinden ayrılmasını uygun bulmadık" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 19:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?