15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Tuğcu yazılı açıklama yapacak

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Anayasa değişikliklerinin referanduma sunulması konusunda yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyledi.

Tuğcu, Anayasa Mahkemesine gelişinde bir gazetecinin "Bakü'de yaptığınız açıklamalar ciddi tartışma yarattı" sözleri üzerine, "Yanlış anlaşıldı. Onu açıklayacağım, yazılı açıklayacağım" dedi.

Tuğcu, "CHP'nin başvurusunu bu hafta görüşecek misiniz?" sorusuna da "Muhtemelen" yanıtını verdi.



CHP'nin başvurusu yarın görüşülecek

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin cumhurbaşkanı seçiminin takvimini düzenleyen TBMM Kararı'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı yarın görüşecek.

Anayasa Mahkemesi Heyeti, CHP'nin açtığı davayı yarın yapılacak toplantının gündemine aldı.

CHP'nin açtığı davanın dilekçesinde, cumhurbaşkanı seçim takviminin, "3'er gün arayla 4 tur" esasına uygun olmadığı ve bu şekilde TBMM İçtüzüğü'nün ilgili hükümleri ile Anayasa'nın 102. maddesinin 3. fıkrasının ihlal edildiği iddiasına yer veriliyordu.

TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, "11. Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğine" ilişkin dilekçesi okunarak cumhurbaşkanı seçiminin yapılmasına imkan kalmadığı,seçimle ilgili bundan sonraki oylamaların iptal edildiği belirtilmişti.



aa
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2007 Pazartesi 12:01:59
Güncelleme :14 Mayıs 2007 Pazartesi 13:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?