15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Tuğluk'un Vakko çantası

DTP'lilerin lüks giyiminin İmralı'da tepki gördüğü haberlerinden sonra Aysel Tuğluk'un Vakko çantası yeni bir tartışma çıkardı .


DTP'li milletvekillerinin lüks giyiminin parti tabanında ve İmralı'da tepki gördüğü haberlerinin ardından, Aysel Tuğluk'un Vakko çantasıyla Genel Kurul'da görüntülenmesi yeni bir tartışma daha yarattı.

TBMM'deki kadın milletvekili sayısı ikiye katlanınca bizim kulislerin “moda” bölümü epeyce hareketlendi. AKP, CHP, MHP'li kadın vekillerin marka tutkusu Güneydoğu ve Doğu'daki yoksulluğu dillerinden düşürmeyen DTP'lilere de sıçradı.

Biliyorsunuz bu marka meselesi, DTP içinde bir dönem epeyce tartışılmıştı.

Parti tabanının ve “İmralı”nın, üst yönetime “Marka kıyafetler giyiyorsunuz” eleştirisi getirdiği ileri sürülmüştü. Bu suçlamalar ve haberlere oldukça sinirlenen Genel Başkan Ahmet Türk, bazı gazetecilere dava bile açmıştı. Ancak DTP'lilerin markalardan pek de korkmadığı ortaya çıktı. DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, geçtiğimiz hafta TBMM'ye oldukça şık bir çanta ile geldi. Tuğluk, Vakko'dan aldığı çantasını Genel Kurul Salonu'nda oturduğu sıranın üzerine koyarak bir süre çalışmaları izledi.

Bu sırada objektiflerden kaçamadı. Daha önce “Halktan kopuyoruz” diyen Tuğluk'un çantasının fiyatı meçhul. Ancak merak edenlere hemen söyleyelim: Vakko çantalar yeni sezonda, 500 YTL ile 800 YTL arasında değişen etiketler taşıyor. Özetle, ünlü markalar bu devirde artık “İdeoloji” falan takmıyor.

Deniz Güçer/Akşam
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 15:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?