22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Tüm ihbarlar ciddiye alınıyor

Jandarma'dan, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından güvenlik birimleri her türlü suikast ihbarını sıkı şekilde değerlendirmeye alıyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından güvenlik birimleri her türlü suikast ihbarını sıkı şekilde değerlendirmeye alıyor. 

En son suikast ihbarı MHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Gül hakkında yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı, Gül'e suikast planlandığını İçişleri Bakanlığı'na ihbar etti. İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre, suikast ihbarı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndan geldi. İhbarı alan Jandarma, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. İçişleri Bakanlığı da Mehmet Gül'e yakın koruma verilmesini kararlaştırdı. MHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Gül daha önce de, İstanbul Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmıştı. 

İçişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Mehmet Gül hakkında daha önce verilmiş çağrı üzerine koruma kararı da bulunuyor. Suikast ihbarıyla birlikte bu karar yakın koruma kararına çevrildi. Hrant Dink'in öldürüleceğine dair yapılan ihbarların iyi değerlendirilmediği ortaya çıkmıştı. Sedat Güneç, Ankara

aa
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 10:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet öztaş IP: 88.228.60.xxx Tarih : 13.08.2009 21:29:41

ihbarlarımız ciddiye alınmıyor.ciddiye alınması için ne yapmalıyız