30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Tuncay Özkan'a başkanlık teklifi

Eski HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, YENİPARTİ'nin 28 Aralık Pazar günü yapılacak 1. Olağan Kongresi'nde, halen cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci yazar Tuncay Özkan'ın genel başkan olması için delegeler tarafından teklif verileceğini bildirdi. 

Okuyan, YENİPARTİ Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, partinin 1. Olağan Kongresi hakkında bilgi verdi.

Parti genel merkezinin resmi açılışının 27 Mart Cumartesi günü yapılacağını da ifade eden Yaşar Okuyan, 81 il ve Silivri'den getirilen fidanların parti genel merkezinin bahçesine dikileceğini söyledi.

Okuyan, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından, Türkiye'nin bir erken genel seçime sürükleneceğini iddia ederek, 2009 yılı Mayıs ayında tekrar kongre gerçekleştireceklerini ve asıl çıkışı o zaman yapacaklarını kaydetti

Tuncay Özkan'ın halen tutuklu olduğunun hatırlatılarak, bu durumun süreci nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Okuyan, "Tuncay Özkan'ın tutuklu olmasının siyasi faaliyetlerine, hatta diğer faaliyetlerine herhangi bir engel teşkil etmiyor. Siyasi Partiler Yasası ve partinin tüzüğünde bununla ilgili açık maddeler var. Partinin merkez yürütme kurulu bir başkanlık divanını seçecek ve başkanlık divanı içinde siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, genel başkanın yokluğunda ona vekalet edecek. Herhangi bir hukuki ve siyasi problem beklemiyorum" diye konuştu.

Okuyan, Tuncay Özkan'ın, avukatları aracılığıyla YENİPARTİ'ye üyelik formunu doldurduğunu ve kongre divan başkanlığına yazdığı dilekçenin de alındığını kaydetti. Özkan'ın şu anda partide kayıtlı olmadığını ifade eden Okuyan, üyelik kaydının kongreyle gerçekleştirileceğini bildirdi.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak kongreye 10 bin kişilik bir katılım beklediklerini belirten Okuyan, kongrede, 7 bölgenin folklorik özelliklerini taşıyan ekiplerin gösteri yapacağını, bunlar arasında semah gösterisinin de yer aldığını söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 08:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamido gardas IP: 82.238.121.xxx Tarih : 20.12.2008 17:27:06

sayin yasar okuyan siz o salonda belki binde bir toplaya bilirsiniz ama nasil oluyorda bir insa ahta vefadan vazgecip sizi bir camianin kanat ondeti iken tam tersin ve tuke turkluge ve onunmayasi olan islam inancina turk miletinin oz de sozde temeline bagli bir osmanli torunlarini baska kanallara bilebile asalayi yok edenin ?yok edilmesini salayan larla bir olup hata memleketin kaderiyle oynuyamazsinizda oynamaya kalkiyosun can cikar huy cikmar demeki sizinde huyunuz bu bunuda busayede sizin agzinizdan orenmis olduk bol parcala ye yut idare et yangel yat vatan nene gerek samandolsun merek