15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Türk halkı bu tabloyu istiyor'

ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, DTP milletvekillerinin kendileriyle terör arasında “daha açık bir mesafe koymaları” gerektiğini söyledi. Wilson, Türkiye ile ABD arasında PKK’ya karşı bilgi değişimi alanında
çok yoğun ve yakın çalışmaların yapıldığını belirtti. Wilson, bu işbirliğinin iyi sonuçlar doğurduğunu sandığını ifade etti.


Ross Wilson, Finlandiya’nın Ulusal Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Wilson, milletvekilleri ve akademisyenlerle son dönemde yaptığı toplantıların hatırlatılması üzerine, yaptıklarının Finlandiya resepsiyonunda bulunan diğer büyükelçilerin çalışmalarından farklı olmadığını belirtti.


Wilson, Türkiye’nin gündemindeki konular hakkında ne düşündüklerini anmayabilmek için çok sayıda insanla görüştüklerinden söz etti. Bir diplomatın bu yöndeki çalışmaları yapması gerektiğini vurgulayan Wilson, DTP ile neden görüşmediğinin sorulması üzerine, “Büyükelçilikte bazı diplomatların zaman zaman onlarla görüşüyorlar. Bu çok normal” dedi.


Wilson, bu çerçevede DTP’ye de çağrıda bulunarak “DTP’nin özellikle parlamentodaki üyelerinin terörizm ile aralarında daha açık bir biçimde mesafe koymaları önemlidir” diye konuştu.


DTP’li milletvekilleriyle görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Wilson, “Bu anlamda bir çizgi çizmek istemiyorum. Bizim için insanlarla konuşmak önemlidir. DTP’nin terör ile arasında daha açık bir mesafe koymasını biz de görmek isteri, Türk halkı da görmek ister” yanıtını verdi.


Türkiye ile ABD arasındaki istihbarat paylaşımının sonuçlarından memnun olduğunu kaydeden Wilson, şunları söyledi: “Kasım ayı başındaki Oval Ofis’te yapılan toplantıdan bu yana Türkiye ile çok yoğun ve çok yakın bir çalışma içindeyiz. Türklerle çok yoğun bir bilgi değişimi yapıyoruz. Daha önce de yapıyorduk ancak toplantıdan sonra özellikle son birkaç haftadır çok daha yoğun bir biçimde yapıyoruz ve çok iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum.”

anka
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 22:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?