19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Türkçe-Kürtçe bayram kartı

Avrupa Parlamentosunda son yaptığı ve bölge sorununun çözümü için ‘Eyalet sistemini” önerdiği gerekçesiyle eleştirilen Diyarbakır’ın DTP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bayram tebrik kartını da Türkçe ve Kürtçe yazdı.

Baydemir kart için cami ve klisenin yan yana olduğu bir fotoğraf kulandı. Baydemir’in daha önce yine Türkçe- Kürtçe yazdığı yılbaşı kartını gönderdiği bazı Milletvekilleri bu kartları iade etmişti.

Diyarbakır’ın DTP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ramazan bayramı için Türkçe- Kürtçe tebrik kartı hazırlayarak dağıttı. Baydemir, bayram kartında, “Öfkenin sevgiye, husumetin barışa, kırgınlık ve dargınlıkların yerini de affetmeye bırakan aydır Ramazan. Ramazan bayramının yakınımızda olduğuna inandığım barışı getirmesini diliyor, bayramınızı tüm içtenliğimle kutluyorum” dedi. Baydemir, tebrik kartında fotoğraf olarak da klise çanı ve cami minaresinin yan yana olduğu birgörüntüyü kulandı.

Baydemir, geçen yıl aralarında cumhurbaşkanı ve Başbakanın da bulunduğu devletin zirvesine yine Türkçe- Kürtçe yazılı yılbaşı kartı göndermiş. Buna tepki gösteren bazı milletvekilleri tebrik kartını iade etmişti.


Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2006 Pazar 13:51:58
Güncelleme :22 Ekim 2006 Pazar 13:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice öztekin IP: 85.96.150.xxx Tarih : 24.10.2006 00:05:00
böyle saçma bişi olamaz burası türkiye ise sadece tek bi dille yazılır resmi olan herşey. buna müsade edenleri sadece kınıyorum .heleki böle bi adam hala görevdeyse bu milletin geleceği karanlık