19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Türk'e yanıt Ateş'ten geldi

Türk'ün, 'Eski Baykal'ı özlüyorum' mesajına CHP'li Ateş yanıt verdi: Sen elinde silahı olana 'Bunların yaptığı terördür' demeyeceksin, Baykal'a 'Gel eskisi gibi rakı içelim' diyeceksin...

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün Deniz Baykal’a yönelik eleştirilerine yanıt verirken, “Sen elinde silah olana dönüp ‘Evet bunların yaptığı terördür demeyeceksin, CHP’nin genel başkanına ‘eskiden olduğu gibi birlikte rakı içelim’ diyeceksin. Ayrandan, rakıdan önce de ki ‘bu da terör kardeşim, benimsemiyoruz’, gel ondan sonra rakı da içelim ayran da içelim” dedi. Ateş’in, dün Radikal’in manşetinden CHP liderinin, Kürt sorunu konusundaki tutumunu kınayıp, eski arkadaşlıklarını hatırlatan Türk’e mesajları şöyle:

Açıklamaları birbirini teyit ediyor: Kandil Dağı’nda yapılan röportajda, PKK’nın resmi sözcüleri, ‘İster bizimle, ister Öcalan’la isterseniz, DTP ile görüşün” demişti. Aynı şekilde Türkiye’de de sayın Türk ve DTP sözcüleri de “Öcalan ile görüşün, barış için onun da devreye girmesi gerekir” demişlerdi. Bu açıklamalar birbirini teyit ediyor. Sayın genel başkanın da kastettiği o olsa gerekir.

Kürt raporu hazırladığımız zaman DTP yoktu: ‘Biz onlardan çok şey bekliyoruz o nedenle eleştiriyoruz’ sözleri doğru değil. Kürt sorunu konusunda daha DTP yokken de, bu arkadaşlarımız dahi herhangi bir girişimde bulunmazken 1989’da bu raporu biz hazırladık. Raporu hazırlayan komisyonun başkanı Deniz Baykal idi. Bu raporu hazırlayan bir kişiye yapılan bu eleştiriler haksızdır.

Türk yaşananların muhasebesini yapıyor mu?: Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle 1000 yıldır bu topraklarda barış içinde kardeşçe yaşarken ne oldu da 20-25 yıl önce silaha sarıldılar ve 30 bin insanımızın kaybına yol açtılar. Sayın Türk bunların muhasebesini yapıyor mu acaba? Eğer biz yarına yeni bir gün olarak başlamak istiyorsak herkesin dönüp bunun muhasebesini yapması lazım.

PKK kimin taşeronu?: Biz bununla Kürt halkına hizmet edebildik mi? Kürt kadını kadınlığını, kızı kızlığını, genci gençliğini yaşayamıyor. Bu zulmü Kürt halkına kim reva gördü? PKK kimin taşeronluğunu yaptı? Türk bir defa ‘üniter devlet yapısı içinde çözeceğiz’ diyor mu? PKK sözcüleri bunu diyor mu? Üniter devlet içinde iki bayrak, iki ordu olur mu?

Kavgayı silahı güçlü olan kazanır: Bir sefer görüldü ki, güçlü silah kimin elindeyse bu kavgayı o kazanır. Türkiye’nin bir daha bu acıları yaşamaması için bir sefer PKK’nın bu silahları tamamen gömmesi lazım. Silahlı yöntemin bir kazanım değil kayıp olduğunu, en büyük kaybı da Türkiye’ye verdiğini kabul etmeleri lazım.
En ileri adımı Baykal attı: Ya bunlar dinlediklerini okuduklarını anlamıyor, ya da anlamak istemiyor. Bundan ileri adımı kim attı? Sayın Baykal çıktı, ‘Silah bir seçenek olmaktan çıkar ise artık tamamen silahlar gömülür ise af da dahil herşey konuşulur’ dedi. Bundan ileri adımı şu ana kadar kim attı? Eğer bazı kişiler acizliğinden, elinde silah olana değil CHP genel başkanına laf söylerse bu sorunu hiç anlamamışlardır demektir.

Terörü kına: Aydın olmanın da, Kürt olmanın da bir namusu, bir haysiyeti vardır. Sen elinde silah olana, Türkiye’ye bu kadar acı yaşatana ‘evet bunların yaptığı da terördür, bunu benimsemiyoruz’ demeyeceksin, CHP’nin genel başkanına ‘eskiden olduğu gibi birlikte rakı içelim’ diyeceksin. Önce ‘bu da terör kardeşim, bunu benimsemiyoruz’ de, gel ondan sonra rakı da içelim ayran da içelim. Ama önce Türküyle, Kürdüyle hep birlikte Türkiye’nin kanını emen bu silahlı mücadeleye yüreklice karşı çıkalım. Aydın ve yurtsever olmanın, halkı sevmenin gereği budur. Bu iş böyle olur.

Zihni Erdem - Radikal
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 15:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?