22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Türker'den Ak Parti'ye gönderme

DSP Genel Saymanı Hasan Suna tarafından DSP Kurultay’ına sunulan çalışma ve kesin hesap raporları okunarak kabul edildi. DSP Genel Saymanı Hasan Suna, DSP’nin bankadaki para miktarının, 81 milyon 5.9 bin YTL olduğunu açıkladı.


"FAŞİZMİN AYAK SESLERİ"

Kurultay’da konuşan DSP Genel Sekreteri Masum Türker de, AKP’nin ikinci kez iktidara gelmesini “faşizmin ayak sesleri" olarak niteledi. Türker, “Faşizmin ayak sesleri geliyor. Hitlerin ayak sesleri geliyor" dedi.

Örnek bir kurultay yaptıklarını ifade eden Türker, “Sandalyeler havada uçuşmuyor, görüyorsunuz" dedi. DSP’nin AKP’ye karşı ilk siyasal mitingi yapan parti olduğunu söyleyen Türker, DSP’nin demokratik ve devrimci bir parti olduğunu da kaydetti.


SEZER LİSTESİNİ SUNDU

Diğer yandan Genel Başkanlığa yeniden aday olan Zeki Sezer, Parti Meclisi listesini divan başkanlığına sundu. Sezer’in, listesinde milletvekili seçilen Tayfun İçli ve Ahmet Tan yer almazken, diğer milletvekilleri, Hasan Macit, Hasan Erçelebi, Mustafa Vural, Recai Birgün, Süleyman Yağız ve Emrehan Halıcı’ya ise yeni PM listesinde yer verdi. Genel Sekreter Masum Türker ve diğer parti yöneticileri de listede yer aldı.

Genel Başkanlığa aday olan diğer isim Metin Baş ise divana henüz PM listesini sunmadı.

Kurultayda yapılan tüzük değişikliği ile, genel başkan yardımcı sayısı 3’den 4’e, genel sekreter yardımcısı sayısı 2’den 3’e çıkırıldı. Seçim yasalarında yapılan değişiklik uyarınca parti tüzüğünde de düzenlemeler yapıldı. Kurultay’da konuşmaların ardından genel başkanlık seçimine geçilecek.

ANKA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2007 Pazar 21:10:24
Güncelleme :19 Ağustos 2007 Pazar 21:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?