28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

''Türkiye, gündem belirleyen ülke haline geldi''

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dış politikada önemli ilerlemeler kat ettiğini belirterek, ''Türkiye, dünyada artık gündemi belirlenen ülke değil, gündem belirleyen ülke haline geldi'' dedi.

Erdoğan, Zübeydehanım Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Kadıköy İlçe 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.Erdoğan, 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'yi kurduklarını, aradan geçen 16 ay gibi kısa bir sürede de partiyi iktidara taşıdıklarını ve bundan gurur duyduklarını söyledi.

2005 yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını anlatan Erdoğan,ekonomik parametreler ve dış ilişkilerde ulaşılan noktanın partinin gidişinin ne derece başarılı olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. Kadıköy'de yıllardır değişmeyen süreci bu genel seçimde değiştirmek istediklerini ifade eden Erdoğan, genel seçimlerde birinci parti olduktan sonra yapılacak yerel seçimlerde de Kadıköy Belediye Başkanlığı'nı almak istediklerini söyledi.

AK Parti'nin, demokrasi ve hukuk devleti yolunda önemli aşamalar yaptığını, Cumhuriyet'e güven ve emniyet kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, iktidarlarında halkın itibarının yükseldiğini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 15:50:50
Güncelleme :29 Ocak 2006 Pazar 15:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?