20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Türkiye AKP'den ibaret değil

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 23-25 Haziran günleri arasında Brüksel’de olacaklarını ve AB yetkilileri ile görüşeceklerini belirterek “hassasiyetlerimizi ve Türkiye’nin AKP’den ibaret olmadığını anlatacağız” dedi.

Sezer, AB ile ilişkilerde iktidar boşluğu yaşandığı ve ilişkilerin koptuğunu savundu.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 23-25 Haziran günleri arasında Brüksel’e yapacakları ziyaret konusunda bilgi verdi.

Bazı çevrelerin iki kutuplu siyasetin Türkiye’ye başarı getireceğini sandığını ancak tam tersi gerilim ve gerileme getirdiğini ifade eden Sezer, Türkiye’de ciddi şekilde kamplaşma ortamı yaratıldığını söyledi. Daha önce yaptıkları diyalog çağrısının siyasette karşılık bulmadığını belirten Sezer, siyasetin yanı sıra ekonomide de ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydetti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dün grup toplantısında, AKP’nin 2002 yılında iyi bir ekonomik altyapı devraldığını söylediğini kaydeden Sezer, bunun doğru bir tespit olduğunu ifade etti.

Sezer, uluslararası ilişkilerde de Türkiye’nin sürekli irtifa kaybettiğini dile getirerek, “AB ile ilişkilerde iktidar boşluğu yaşıyoruz. Sürekli Türkiye’yi şikayet ediyorlar. 6 yıldır iktidar olan bir hükümet sürekli Türkiye’yi şikayet ederek günü kurtarmaya çalışıyor. Bizim geleneğimizde muhalefet bile yurtdışında Türkiye’yi şikayet etmez ancak iktidar şikayet ediyor. AB ile ilişkiler artık yürümez hale geldi, AB ile Türkiye’nin ilişkileri kopmuş durumda” diye konuştu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek ve Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ile birlikte 23, 24 ve 25 Haziran tarihleri arasında Brüksel’de olacaklarını ve AB yetkilileri ile görüşeceklerini kaydeden Sezer, “AB’li yetkililere hassasiyetlerimizi ve Türkiye’nin AKP’den ibaret olmadığını anlatacağız” dedi. Siyasetin son günlerde çözüm üretmediğini, sorunun kendisi haline geldiğine dikkat çeken Sezer, 21-22 Haziran günlerinde de Almanya’da Almanya Türk Toplumunun Genel Kurulu’na katılacaklarını bildirdi.

Sezer, DSP milletvekillerinin, yurtdışında yaşayanların da parlamentoda temsil edilmesini öngören kanun teklifi verdiklerini, bu teklifi çok önemsediklerini belirterek, AKP ve CHP’nin de destek vermesi halinde teklifin yasalaştırılabileceğini söyledi.

anka
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 12:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?