30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Türkiye imaj kaybediyor

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, kapatma davasında Anayasa Mahkemesi raportörünün raporu çarşamba günü vereceği haberlerinin ve sürecin hızlanıp hızlanmadığının sorulması üzerine şunları söyledi: “Terazinin bir kefesine Ergenekon denilen bu ki yargının verdiği değil dışardan verilen bir isim. Öbür tarafta kapatma davası. Varsa yoksa bu iki dava ile Türkiye kıskaca sokuldu. Dışarıdan gelen herkesin sorduğu iki davada budur. Yani Türkiye dışarıda olup bitenleri bunlar nedeniyle takip edemiyor. Türkiye bundan dolayı dışarıda bir imaj kaybına uğruyor. Türkiye bu belirsizlikten bir an önce kurtulsun.”
“Sinan Aygün serbest bırakıldı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine de Çiçek, şunları söyledi:


“Bu davanın içeriğiyle ilgili bizim ilgilenmemiz doğru olmaz. Hükümetle, bizimle alakalı olan bir durum değil. Anlaşılıyor ki adına Ergenekon denilen davayla daha uzun süre yatıp kalkacağız. İki sorudan biri bu olacak. Ben bu sorulara cevap vermek istemiyorum doğru da bulmuyorum.”

...
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 08:38:14
Güncelleme :15 Temmuz 2008 Salı 09:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
El Salud IP: 88.242.111.xxx Tarih : 15.07.2008 18:39:02

Görünen manzara havlu atmış bir hükümetin görüntüdür. Terazinin bir kefesini AKP'nin kapatma davasını, diğerini ise Ergenekon soruşturmasını koyabiliyorlar. Sanki Laiklik için tehlike'nin odağı olan başka birileri yüzünden AKP kapatma davası açılmış. Ya da hayatlarında birbirini görmemiş, konuşmamış iki insanı aynı örgüt şeması altında, birini "örgütün finansörü" diğerini, "örgütün propagandacısı ve senaristi" olarak birleştiren o meşhur zihniyet başkasının eseri.