22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Türkiye ne Malezya olur ne İran

Günlerdir Türkiye’de tartışılan Malezya benzetmesi tartışmalarına Başbakan Erdoğan da, ABD’den katıldı.


Erdoğan, ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış Politika Konseyi’nin toplantısında, “Türkiye ne Malezya olur ne de İran, Türkiye Türkiye’dir” dedi.

Yeni anayasayla ilgili tartışmaları değerlendiren Başbakan, “Ortak akıl oluşturma peşindeyiz, en idealini yapmaya çalışıyoruz ama Türkiye’de felaket tellalları var” ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, “Eğer birisi inancı gereği başını örtüyorsa bundan kimsenin rahatsız olmaması lazım. Ama hala Türkiye’de bunlar tartışılyor. Şimdi de birşey çıktı. ‘Türkiye Malezya mı olacak? Bunu söyleyenlar Malezya’yı da tanımıyor. Ben Malezya’yı biliyorum. Öyle uç örnekler veriyotrlar ki gazetelerde, sanki başka Malezya şaşırıp kalıyorum” diye konuştu.

İslam’ın ılımlısı ılımsızı olmayacağını söyleyen Başbakan, “Dinini yaşamak isteyen yaşar, bizim dinimizde zorlamak yok. Kimse kimseye müdahale edemez. Bir zamanlar ‘Türkiye, İran olacak’ dediler. İran olmadığını görünce şimdi de AKP’yi zayıf düşürmek için ‘Türkiye Malezya olacak’ diyorlar. Biz AKP’nin değil 70 milyonun iktidarıyız. Onların yaşamını güvence altına almak için varız” dedi.

Erdoğan, Türkiye-Malezya kıyaslaması yapan isimlerden biri olan eski ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrook’un da, bunun yanlış olduğunu kabul ettiğini söyledi.

ntv
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 02:25:47
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 02:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?