18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

'Türkiye olarak, gereken ne varsa hepsini yaptık'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık sonrasında Türkiye'nin yapması istenenlerin kendilerine yazılı olarak beyan edildiğini ve Türkiye'nin de yapılması gerekenleri yaptığını söyledi. Erdoğan, "Bundan sonraki gelişmeleri bizim kabul etmemiz diye bir şey söz konusu olamaz. Şu anda bizim önümüzdeki takvim sadece 3 Ekim müzakere sürecidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Akdeniz Laboratuvarı Vakfı ödül töreni ve Ambrosetti Forumu'na katılmak üzere bu akşam İtalya'ya gitti. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda bir açıklama yapan Erdoğan, Akdeniz Vakfı Laboratuvarı'nın yarın kendisine Akdeniz Kurumsal Ödülü vereceğini belirterek vakfın Akdeniz Havzası'nda kültürler arası diyalog ve işbirliği yoluyla güvenliğin geliştirilmesini amaçlayan saygın bir uluslararası iletişim kuruluşu olduğunu söyledi. Erdoğan, yarın sabah Napoli'de düzenlenecek tören sırasında ayrıca vakıf merkezinde bulunan bir salona da barış ve hoşgörünün sembolü olarak İstanbul'un adının verileceğini kaydetti.

Erdoğan, daha sonra Roma'ya geçerek İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile çalışma yemeğinde bir araya geleceğini ifade etti. Erdoğan, yemekte 3 Ekim müzakereleri öncesinde son durumu değerlendireceklerini ve birlikte bir ufuk turu yapma imkanı bulacaklarını dile getirdi.

Roma'daki görüşmenin ardından Como'da düzenlenecek Ambrosetti Forumu'na katılacağını ifade eden Erdoğan, 2-3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek forumun 2 Eylül'deki bölümünde dünyadaki enerji sorunları hakkında Türkiye'nin görüş ve politikalarını anlatacağını bildirdi. Erdoğan, forumda ikili görüşmeler yapma fırsatı bulacağını da söyledi.
Gazetecilerin sorunlarını da cevaplandıran Erdoğan, İngiltere'de yapılan AB Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısında 3 Ekim'de başlayacak müzakerelerin önünün açık olduğu ancak ek protokolün gereklerinin tam olarak yerine getirilmesi gerektiği yönünde mesajlar verildiğinin hatırlatılması üzerine, şu ana kadar toplantıdan gelen mesajların hiçbirinin Türkiye'yi bağlayıcı yaklaşım tarzları olmadığını vurguladı. Bu konudaki tutumlarının belli olduğunu kaydeden Erdoğan, "Biz Türkiye olarak 17 Aralık sonrası yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık. Şu anda biz artık 3 Ekim müzakere sürecinin hazırlığı içindeyiz. Yapmamız istenenler, bize yazılı olarak beyan edilmiştir. Biz de yapılması gerekenleri yapmışızdır. Bundan sonraki gelişmeleri bizim kabul etmemiz diye bir şey söz konusu olamaz. Şu anda bizim önümüzdeki takvim sadece 3 Ekim müzakere sürecidir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, açıklamalarının ardından eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın'la birlikte İtalya'ya hareket etti. Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ankara Valisi Kemal Önal ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı. Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan Ana Uçağı saat 22.30'da Esenboğa'dan havalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 01:09:39
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 14:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?