22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Türkiye'deki laikler züppe

Dünya basını, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi süreci ile yükselen siyasi tansiyonu yakından izlemeye devam ediyor.

Dünyanın saygın yayın organlarından İngiliz The Economist dergisinin internet sitesinde yayınlanan, 'Başörtüsü takmalarına izin verin' başlıklı yazıda, 'züppe' diye nitelenen Türk elitinin, ordunun siyasete müdahalesine 'sempati duyması' şaşkınlıkla karşılanıyor. 

Geçtiğimiz hafta Türkiye'yi ziyaret eden derginin Avrupa editörü John Peet tarafından kaleme alınan yazıda, "İstanbul'un dünyaperest elitlerinin ordunun sert tehditlerine karşı çıkmasını ve açıkça demokrasiye destek vermelerini bekleyebilirsiniz. Ancak tam tersine, orduya sempati duyuyor, laikliği koruma konusunda endişeleniyor ve AK Parti'nin gizli İslamî gündeminin ülkeyi yeni bir İran'a çevireceğinden işkilleniyorlar." denildi. 


Askerî darbenin, Çankaya Köşkü'ne başörtülü bir kadının girmesine tercih edilmesinin, bir Batılı için 'tuhaf' olduğunu belirten Peet, "Gerçek şu ki Türkiye'de laiklik, demokrasi ve ülkenin AB'ye katılması beklentisi gibi değerlerin üzerinde koz olarak kullanılan bir çeşit fundamentalizme dönüştü." yorumunda bulundu.

Zaman/Dış Basın
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 08:02:43
Güncelleme :29 Mayıs 2007 Salı 10:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek IP: 88.252.3.xxx Tarih : 29.05.2007 09:16:37
Eee o kadar çok düştük ki birbirimize, herkes hakkımızda yorum yapar oldu, biz hakettik bunları bakalım daha neler söyleyecekler zaten ısınmış olan ortamı iyice kaynatmak adına.