22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Türkiye'den İsrail uçağı kalkamaz

Ankara: 'İsrail'e hava sahamızdan İran'a saldırı izni vermeyiz' ...İngiliz basınının, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmaya hazırlandığı ve bunun için Türkiye hava sahasını kullanabileceğine ilişkin haberine Ankara tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Buna izin vermemiz söz konusu olamaz." dedi.

İngiliz Sunday Times gazetesi, bazı İsrailli askerî kaynaklara dayanarak, İsrail hava kuvvetlerinin İran'daki hedefleri vurabileceğini, kullanılabilecek üç rotadan birinin de Türkiye hava sahasından geçtiğini yazdı. Zaman'ın konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, İsrail makamlarının da haberleri doğrulamadığını belirterek, "Böyle bir şey (Türk hava sahasının kullanılması) söz konusu olamaz. Bizim böyle bir şeye izin vermemiz söz konusu olamaz." şeklinde konuştu. İsrailli bir yetkili de, "Biz de sizler gibi gazetelerden okuyoruz. Hiçbir yorumda bulunamam." dedi.

Zaman'ın konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu emekli büyükelçi Gündüz Aktan ise Türkiye'nin muhtemel bir saldırı için hava sahasını kullandırtmayacağına dikkat çekti. Aktan, İsrail'in, Türk hava sahasına ihtiyaç olmadan İran'ı vurabileceğini anlattı. İsrail'in son dönemlerde ABD'den aldığı silahlara işaret eden Gündüz Aktan, Sunday Times'ta çıkan haberlerle İsrail'in psikolojik şartları hazırlama gayretinde olabileceğini söyledi. Aktan, "Türkiye olarak (haberlerden öte) gelişmelerin kendisinden endişe etmek lazım." ifadelerini kullandı.


zaman
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 15:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLUFAHRI IP: 84.63.187.xxx Tarih : 9.01.2007 22:11:03
KALKMASINA KALKARDA KOMSUMUZ ÜLKEYI VURMA AMACLI KALKAMAZ VE BENCE BU HABER SADECE NAPIZ YOKLAMA IRANDA URANYUM TESISLERINI VURMATAN ÖNCE KENTI ATOM DESISKERINI VURSA TAHA MAKBUL OLMAZMI IYI BILSINLERKI IRAN ELIKOLU BAGLI FILISTIN DEYIL VEYA LÜBNAN AHMETNEJAT DERSLERINI VERIR TAHMINIM SAYIN AKTAN ISRAIL BASKA YERDEN VURABILIR MANTIGINI HAFIZAM ALMIYOR NASIL VURUYORMUS IRANIN ELI KOLU BAGLIMI 1 ISRAILLIYE KISI BASINA 20IRANLI DÜSÜYOR ZATEN BIZ BÖYLE ÖVE ÖVE BUNLARI BASIMIZIN ÜSTÜNE CIKARMATIKMI unutmayalim bugün komsularimizi vuranlar kim karanti verebilir bizi vurmaya teseppüs etmez ISRAIL IRANI VURMAYA KALKARSA YASAM KATERI ILE OYNAR DIYEBILIRIM NOT BUNLAR BENCE SATECE ARAP PETROLLERINI SÖMÜRMEK POLITIKALARITIR AMA BILSELER BASARACAKLARINI DÜNTEN VURURTULAR