27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Türkiye'nin 2010 hedefi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''AK Parti iktidarı olarak bizim bir hedefimiz var. Türkiye'yi mutlaka dünyanın en kalkınmış 10 ülkesi arasına sokmak. 2010 yılında Türkiye'nin hedefi, dünyanın en çok kalkınmış, halkının refah seviyesini yükseltmiş 10 ülkesi arasına girmek'' dedi. 

Çeşitli açılışlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Tokat'ın Niksar ilçesine gelen Şahin, Niksar Belediye Sosyal Tesisleri ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılış törenine katıldı. 

Açılışın ardından tesisleri gezen Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve Tokat'ta vakıf eserlerinde yapılan onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Şahin, ''Bizden önceki 4 yıllık dönemde sadece 46 tane vakıf eseri onarılabilmişken, bizim 4 yıllık dönemimizde 1861 vakıf eseri onarılmıştır. Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşları içinde yıllık bütçesinin yüzde 'ünü yatırımlara ayırabilen tek kuruluş Vakıflar Genel Müdürlüğüdür. 2003 yılı bütçesi sadece 40 trilyondu. 2006 bütçesi ise 400 trilyondur. 10 misli artmıştır'' diye konuştu. 

Hükümet olarak yerel yönetimlere verdikleri öneme ve bu konuda yaptıkları çeşitli çalışmalara da değinen Şahin, şöyle devam etti: 

''59. Cumhuriyet Hükümeti iktidarda 4 yılını geride bıraktı. 2007 yılına girerken Türkiye geçtiğimiz dönemlerde yaşanan bir sorunu, bir sıkıntıyı yaşamıyor. Milletvekili genel seçimleri üzerinden 2.5-3 yıl geçmeden Türkiye'de bir tartışma başlardı. İşte 'Hükümet ortakları birbirine düştüler, siyasi iktidar ortadan kalktı, işler yürümüyor, her şey ortada kaldı, bunu temizlemek için bir an evvel erken seçime gitmek gerekir.' Geçtiğimiz dönemleri hatırlayan arkadaşlarımız bunu mutlaka tespit edecektir. Şimdi bakın 5'inci yıla girdik. Türkiye'de 'Efendim bu Hükümet Türkiye'nin sorunlarını taşıyamıyor, bir an önce Türkiye erken seçime gitmelidir' diye çıkan cılız sesler, halk nezdinde itibar görmüyor. Çünkü Türkiye'de tek başına güçlü bir iktidar var, çünkü Türkiye yıllar sonra bir siyasi istikrar yakaladı ve bu siyasi istikrar, peşinden ekonomik istikrarı getirdi.''

2010 YILINDA TÜRKİYE'NİN HEDEFİ 

''Türkiye, 4 yıl önceki Türkiye değil'' diyen Şahin, ''Eğer bir kişi Tokat'tan, Niksar'dan, şuradan, buradan 4 yıl önce yurt dışına gitse gelse, Türkiye'nin ne kadar değişmiş olduğunu fark edecektir. Türkiye çok değişti, değişiyor ve değişmeye devam edecektir'' diye konuştu.
Şahin, şunları kaydetti: 

''Şu anda, inanarak ve iftiharla ifade ediyorum ki dünyada büyüme hızı bakımından ilk sıralarda yer alan bir ülkedir Türkiye. Ve AK Parti iktidarı olarak bizim bir hedefimiz var. Türkiye'yi mutlaka dünyanın en kalkınmış 10 ülkesi arasına sokmak. 2010 yılında Türkiye'nin hedefi, dünyanın en çok kalkınmış, halkının refah seviyesini yükseltmiş 10 ülkesi arasına girmek. Bu inançla, azimle ve gayretle çalışıyoruz.''

TOKİ ANAHTAR TESLİM TÖRENİ 

Daha sonra ilçedeki TOKİ konutları anahtar teslim törenine katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin şu anda hesaplamalara göre, 2.5 milyon civarında konuta ihtiyacı olduğunu, TOKİ'nin bunun ancak yüzde 10'unu başarabileceğini, geriye kalan yüzde 90'ının mutlaka özel sektör tarafından inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Hükümet olarak bu alanın mutlaka özel sektör tarafından değerlendirilmesi gerektiğini düşündüklerini anlatan Şahin, ''Ancak bir öncü rol gerekiyordu, işte bunu TOKİ yapıyor. İnşaat sektöründe kaliteyi, çıtayı yükseltecek bir örneğe ihtiyaç vardı, TOKİ bunu yapıyor. 
Türkiye'nin her alanda olduğu gibi toplu konut alanında da ihtiyacı inşallah önümüzdeki süreçte tamamlanacak'' diye konuştu. 

Bu noktaya Türkiye'nin kolay ve birden bire gelmediğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: 

''Türkiye bu hizmet kervanını devam ettirecektir. Türkiye gerçekten yıllar sonra yakaladığı bu güzelliği devam ettirecektir. Uluslararası yarışta Türkiye çok geri kalmıştı. Bu açığı kapatmak zorundayız, bu açığı kapatmak için bizim önümüzde olan ülkelerle aynı hızda yarışırsak, açığı kapatamayız. Onlardan daha çok çalışmaya mecburuz. Onlardan daha çok koşmaya mecburuz. Ancak o zaman yakalayabiliriz. Bu inançta, bu azimde ve bu kararlılıktayız.'' Bakan Şahin, incelemelerinin ardından kara yoluyla ilçeden ayrıldı.
A.A.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 21:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?