22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Türkiye'nin hakkı tam üyeliktir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'le yaptığı görüşmede "AB kriterleri karşılığında Türkiye'nin hakkı tam üyeliktir" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede son terör saldırılarından dolayı başsağlığı diledi. Kouchner, şartlar ne olursa olsun herkesin ortak sorunu olan teröre karşı birlikte mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

İkili ilişkiler, bölgesel konular ve AB sürecinin ele alındığı Erdoğan-Kouchner görüşmesinde, Başbakan Erdoğan'ın "AB kriterleri karşılığında Türkiye'nin hakkı tam üyeliktir" dediği belirtildi.

Türkiye'de, AB konusunda kararlı bir hükümetin iş başında bulunduğunu kaydeden Erdoğan'ın, Kouchner'e, basın üzerinden konuşmayı faydasız bulduğunu bunun yerine meseleleri doğrudan temasla ele almanın daha doğru olacağını vurguladığı ifade edildi.
Kouchner'in, görüşmede, kendisini kabul ettiği için Başbakan Erdoğan'a memnuniyetini dile getirdiği ve görüşmeye de katılan Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'la sürekli temasta kalacaklarını, istişarelerini sürdüreceklerini söylediği öğrenildi.

 

a.a
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 20:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut ahmedinejad IP: 88.232.72.xxx Tarih : 5.10.2007 23:49:43

zaten onlarda öyle diyorlarmış türkiyenin hakkı tam üyelik diye ve de teröre karşı ortak tavır diye ya allhınızı sevrseniz çocukmu kandırıyorsunuz yaw hem ben şaşıyorum bizim dostumuz olan ülke varmı ve bunlar hangileri