18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Türkiye’ye dağdan mesaj getirmiş


Ferit ASLAN - Nursel ŞENGEZER / YAYLADARE, DHA

PKK’lı teröristlerin kaçırdıktan 6 gün sonra serbest bıraktığı AKP’li Belediye Başkanı Haşim Akyürek, ‘Bana Türkiye’ye iletmem için mesaj verdiler’ dedi. Akyürek, PKK’lıların daha önce kaçırdıkları er Coşkun Kırandi’yi de cuma günü serbest bırakacaklarını söyledi.

PKK’lı teröristler tarafından 27 Temmuz çarşamba günü kaçırılıp önceki gece serbest bırakılan Bingöl’ün Yayladere İlçesi Belediye Başkanı AKP’li Haşim Akyürek, geceleri yürüdüklerini, gündüzleri de saklandıklarını belirterek, ‘Bana Türkiye’ye iletmem için mesaj verdiler. Başbakan (Tayyip Erdoğan) ve İçişleri Bakanı (Abdülkadir Aksu) ile konuştuktan sonra bu mesajı açıklayacağım’ dedi.

İFADE VERMEDİM

Yayladere’nin Sarıtosun Köyü yakınlarındaki Hurson Mezrası yakınlarında önceki gece saat 20.20’de serbest bırakılan Akyürek, dün sabah belediyeye giderek makamına oturdu. Belediyeye gelişinde çalışanlar tarafından kapıda sevinç gösterileriyle karşılanan Akyürek, geceyi ailesiyle geçirdiğini, kaçırılmasıyla ilgili güvenlik güçlerine veya Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermediğini söyledi. Resmi ifadesinin alınması için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınması gerektiğini, bunun olması halinde gerekli yerlere ifade verebileceğini açıklayan Başkan Akyürek, teröristlerin elinde kaldığı 125 saati şöyle anlattı:

SORGULAMA OLMADI

‘Beni, 1’i kadın 6 silahlı kişi kaçırdı. Bana çok iyi davrandılar. Tunceli’nin Pülümür ve Nazimiye ile Bingöl’ün Kiğı İlçeleri arasındaki kırsal kesimde sürekli dolaştırdılar. Beni kaçırmalarının nedeni, iktidar partisinin Belediye Başkanı olduğum için kamuoyunda yankı yaratmakmış. Dağda sorgulama gibi bir olay olmadı. Onlarla tartışmam oldu ve yanlışlarını söyledim. Ellerindeki askeri de (Coşkun Kırandi) en geç cuma gününe kadar bırakacaklarını söylediler.’

TARTIŞMA YAŞANMADI

‘Halka baskı ve zulum yaptığım için beni kaçırdıkları söylentisi yalandır. Halkımla herhangi bir problemim yok. 3 dönemdir halkın iradesiyle seçiliyorum ve alnım açıktır. Dağdakilerle aramızda tartışma yaşandı. Herhangi bir baskı ve kötü muamele görmedim. Orada hiç korkuya kapılmadım. Kendi deyimlerine göre, ellerindeki askeri (Coşkun Kırandi) ve beni farklı gruplar kaçırmıştı.

ERDOĞAN’DAN TELEFON

Serbest bırakılacağımı pazar günü bana söylediler. Kaçırılan askerle (Coşkun Kırandi) hiç yan yana gelmedik. Askeri bana vermelerini ve onun da ailesine kavuşmasını isterdim. Ama böyle bir teklifte bulunma şansım yoktu. Başbakanımız ve İçişleri Bakanımız beni telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.’

PKK’ya ‘terörist’ demedi

PKK’lı teröristler tarafından 6 gün alıkonulduktan sonra önceki gece serbest bırakılan Bingöl’ün Yayladere ilçesi Belediye Başkanı Haşim Akyürek, makamında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, PKK’lılar için ‘terörist’ ifadesini kullanmamaya özen gösterdi. Başkan Akyürek, kendisini kaçıran teröristlerden söz ederken hep ‘onlar’ ve ‘dağdakiler’ dedi. Açıklamalarında niçin ‘Terörist’ kelimesini kullanmadığı sorulduğunda Başkan Akyürek, kendi açısından korkmadığını, ancak yakınları için endişe duyduğunu söyledi.

‘Light’ menü vermişler

YAYLADERE Belediye Başkanı Haşim Akyürek, kalp hastası olmasına karşın kaçırıldığı süreçte herhangi bir sağlık problemi yaşamadığını söyledi. Akyürek, ‘Kalp hastası olduğumu söyleyince, bana tavuk eti ve sıvı yağla yemek yapıp verdiler’ dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 12:35:03
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?