15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Türkiye'yi kavganın içine soktular'

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 14. yılında düzenlenen 2 ayrı törenle anıldı. 

Anıt Mezar'da saat 09.00'da başlayan devlet töreninde, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Cumhurbaşkanı, 59. Hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve öteki ilgililer adına anıta çelenk bırakıldı.

Bu törenin hemen ardından Anavatan Partisince düzenlenen anma töreni başladı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, "Turgut Özal'ı rahmetle ve minnetle anarak, her yıl aziz hatırasını canlı tutmaya çalıştıklarını" söyledi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, Ankara'da parti genel merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ziyaret nedeniyle anma törenine katılamadığını belirten Keçeciler, şunları kaydetti:

"Özal, Türkiye'nin çağı yakalamasında çok önemli vazife ifa etmiş bir insan. Her şeyden önce Özal, Türkiye'yi sıkıyönetimden devralmıştır. Sıkıyönetimden devralmasının nedeni Türkiye'de kardeşliğin bozulmasıydı. Şimdi de devlet taraftarı, cumhuriyet taraftarı, AK Parti taraftarı diye bir kavganın içine Türkiye'yi soktular. Maalesef bu kavgalar Türkiye'ye iyilik getirmez. Özal gibi bir Cumhurbaşkanı seçmeliyiz. Halk, Özal'la ilgili toplantıları onun için bu kadar ön plana getiriyor." Tören sonrasında bazı vatandaşlar, mezara su dökerek, dua ettiler.

aa
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 11:41:44
Güncelleme :17 Nisan 2007 Salı 11:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?