30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

TÜSİAD yapınca entel işi!

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TÜSİAD'ın gündeme getirdiği yeni anayasa önerisine ilginç bir göndermede bulundu:

"Biz anayasa değişikliği çalışması yapınca 'anayasal düzeni değiştirme' ithamı ile karşılaşıyoruz, TÜSİAD yapınca 'entel bir iş' oluyor!" Bazı kesimler AK Parti'nin Bilim Kurulu'na hazırlattığı yeni anayasa taslağı ile rejimin değiştirilmek istendiğini iddia etmişti.



Devlet Bakanı Çiçek, dün Malatya'nın Arapgir ilçesinde Belediye Başkanı Halit Konukçu'yu ziyaret etti. Gazetecilerin TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Kurulu toplantısında anayasa değişikliği önerisi yapıldığını hatırlatması üzerine Çiçek, şunları söyledi: "Onlar bir anayasa konvansiyonu konusunda toplantı yaptı. Anayasa konusunu gündeme getirmiş olmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Hatırlarsanız biz bir sene evvel bu konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yaptık. O zaman bizim anayasa taslağı hazırlamamızı birçok kişi yadırgadı. Ama şimdi memnuniyetle görüyoruz ki TÜSİAD da bu konuyu bir önemli mesele olarak gündeme alıyor.

Biz bundan memnun oluruz, ama aynı konuda TOBB başkanlığındaki başka kuruluşların da çalışmaları var. Bu çalışmalar birbirine paralel gitmelidir." Çiçek, birlikte çalışma yürütülmediği takdirde çalışmaların başlamadan öleceğini ifade etti. Daha yapılması gereken çok iş olduğunu anlatan Çiçek, "En başta bu çalışmalara partilerin de destek vermesi lazım. Anayasa değişikliğine en hazır kurum AK Parti'dir. Çünkü biz bu konuda hazırlığımızı daha seçimlerden önce başlattık ve seçimlerden sonra da bu çalışmaları yaptık." şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 06:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?