18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

TÜSİAD'dan Bahçeli'ye tebrik

TÜSİAD üyeleri, yemekte ağırladıkları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi açılımla ilgili tavrı nedeniyle tebrik etti. İşadamları, “Açılım gerilimi yaşanırken parti tabanınızı sakin tutmanız ciddi bir başarıdır ve kamuoyunun takdirini kazanmıştır” dedi

TÜSİAD üyeleriyle önceki akşam biraraya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, patronlardan ‘açılım’ övgüsü aldı. Yemekli toplantıda hem Bahçeli, hem işadamları açılımla ilgili görüşlerini dile getirdi. Bahçeli partisinin bakış açısını anlatırken işadamlarından tahmin etmediği bir teşekkür aldı. İşadamları Bahçeli’yi “Açılım yüzünden yaşanan gergin ortamda parti tabanınızı sakin tutmanız çok önemli ve ciddi bir başarıdır. Kamuoyu da bunu takdirle karşıladı. Bu sizin gözden kaçmayan bir başarınızdır” diyerek tebrik ettiler.

Bu arada Bahçeli, patronlara “Tecrübeli, yetişmiş kadrolarımız hazır, ekonomideki sorunların farkındayız ve gelişmeleri izliyoruz. Dünyadaki gelişmeleri de takip ediyoruz. Ekonomiyle ilgimiz kağıt üstünde değil” mesajını verdi. Bahçeli’den özellikle işsizlik ve ekonomik daralmayı gidermeye yönelik detaylı bilgi alan ve çözüm önerilerini dinleyen Rahmi Koç ve diğer TÜSİAD üyeleri ise Bahçeli’ye, “Sorunları iyi analiz etmişsiniz, çözümleriniz etkili... Ancak bunları kamuoyunda daha fazla anlatın, ön plana çıkarın” tavsiyesinde bulundu.

Toplantıya katılan işadamları, şu anda en büyük sorunun işsizlik ve küçülme olduğunu, ancak sürekli siyasi gündemlerle bu konuların arka planda kalmasından yakındı. Bahçeli de işadamlarına, “Biz de sizinle aynı görüşteyiz. Tecrübeli, yetişmiş kadrolarımız sürekli çalışıyor, çözüm önerileri üretiyor. Biz de ekonomiyi ana gündeme taşımak istiyoruz ancak sürekli bir gündem yaratılıyor ve ekonomi gölgeleniyor” yanıtını verdi.

‘Artık daha sık görüşelim’

Bu arada toplantıda geçmişte TÜSİAD ile MHP arasında yaşanan gerginlikler ise tebessümle anıldı. Toplantıya katılan bazı isimler, “Bu konu sohbet havasında geçti. Samimi bir ortam oluştuğu için gülünüp geçildi. Herkes için çok faydalı bir görüşme oldu. Herkes memnun ayrıldı. Sık sık görüşme dileği tekrarlandı ve herkes bu teklife olumlu baktı” dediler.


RAHMİ KOÇ EV SAHİPLİĞİ YAPTI


Devlet Bahçeli, 18 Şubat akşamı Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un ev sahipliğinde Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen yemeğe, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Sermaye Piyasası Kurulu eski Başkanı Doğan Cansızlar ile birlikte geldi.

Yemeğe aralarında, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kibar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Asım Kocabıyık, Feyyaz Berker, Hüsamettin Kavi ve Erkut Yücaoğlu’nun da bulunduğu işadamları katıldı.
 

Necla Dalan - Vatan
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 20:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhan kılıç IP: 188.58.135.xxx Tarih : 25.02.2010 00:41:21

sayın başbakan oyum bu defa sana akp ye daha oy yok onlarla işim bitti onların yapamayacakları başladı kaybedecek zamanımız yok onurlu bilinçli insana yakışır yaşamak zorundayız daha iyisi ise can sağlığı nasip olursa nisanda karar kasımda seçim var ufukta ise koalisyon uyanık geçinenleri epey ezdik daha doğrusu düzelttik akp ve chp ülkemiz için alacağımızıda fazlasıyla aldık yeni hükümetin en önemli gündemi yatırım ortamının düzeltilmesi bürokrasinin çalışmaya zorlanması uydurma olmayan teknolojik ve bilimsel transfer olmalı yinede tercihi size bırakmakta fayda var akp de chp de hep seçim öncesi bunları savundu üç kuruş para bi koltuk beş altı şak şakcı bulunca kendilerinide unuttular neyse hayırlısı diyelim