22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ufuk Uras'tan DTP yanıtı

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Türkiye’nin, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine uygun bir cumhurbaşkanı çıkaracağını belirterek, "Yeter ki geçen Meclisin rövanşı gibi algılanmasın" dedi.


TBMM’de kaydını yaptıran Uras, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


"İlk icraatının ne olacağının" sorulması üzerine Uras, "Yüzde 10 seçim barajını kaldırmak, Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarını demokratikleştirmek" olacağını söyledi.


Uras, Atatürk’ün Meclisine girmekten mutluluk ve onur duyduğunu dile getirdi.

"CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE GENEL KURULA GİRECEĞİM"

Seçim barajlarının olmadığı, toplumun bütün renklerinin yansıdığı bir Meclise kavuşmanın önemli olduğunu vurgulayan Uras, bu yolda mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.


"DTP’nin grup kurması halinde, grupta yer alıp almayacağının" sorulması üzerine İstanbul Bağımsız Milletvekili Uras, partiden, gruba katılma yönünde bir öneri olmadığını kaydederek, grup kurmada sorun yaşaması halinde, DTP’yi grupsuz bırakmayacağını bildirdi.
Bir soru üzerine Uras, cumhurbaşkanı seçiminde Genel Kurula gireceğini belirtti.


Uras, Meclise sorun çıkarmaya değil, sorunları çözmeye geldiklerini ifade ederek, Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devletine uygun bir cumhurbaşkanını çıkaracağını söyledi.


Ufuk Uras, "Yeter ki geçen Meclisin rövanşı gibi algılanmasın. Bu Meclis ayrı bir Meclis, yüzde 68 oranında kendini yeniledi. Bu Meclis, geçen Meclisin devamı gibi, geçen Meclisin çözemediği sorunları ele almamalı, kendi içinde kendi cumhurbaşkanını belirlemeli. Biz de bu yönde kolaylaştırıcı olacağız" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2007 Cumartesi 20:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih SmHbRtC IP: 88.227.16.xxx Tarih : 29.07.2007 13:17:15
sizin gibiler yüzünden SOL'un adı lekeleniyor kominist deniyor..