19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ulusalcılar platform oluşturdu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Ulusal Birlik Hareketi Platformu Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, "Cumhurbaşkanlığı yüce katının, ulusal mutabakatla belirlenmiş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti kurallarına saygılı, Anayasa'nın değiştirilmez maddelerine ve devrim yasalarına yürekten inanmış bir kişilik yapısı ile doldurulması gereklidir" dedi.

Ulusal Birlik Hareketi Platformu, Kamu-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Toplam 41 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu platform, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi çerçevesinde, Atatürk devrimleri doğrultusunda, ulus, dil, devlet, vatan ve bayrak birliğini ilke edinmeyi" amaçlıyor.

Platform Genel Başkanı Eruygur, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "devletin, Cumhuriyet tarihinin en bunalımlı dönemlerinden birini yaşadığını, bu bilinç içerisinde 41 demokratik kitle örgütünün bir araya gelerek ADD öncülüğünde ve kendi genel başkanlığında bir platform oluşturduğunu" bildirdi.

Birlikteliğin genişleyerek "Cumhuriyetin, Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda ve demokratik yöntemlerle tekrar rayına oturtulmasına büyük katkı sağlayacağını" ifade eden Eruygur, cumhuriyetin temel değerlerinin korunması konusunda fikir birlikteliği yapıldığını anlattı.

Eruygur, bir gazetecinin, "28 Şubat sürecinde, sivil toplum kuruluşları iktidara karşı bir araya gelmişti, sizin oluşumunuz da buna benziyor mu?" şeklindeki sorusunu yanıtlarken, "Bu platformu herhangi bir hareketle eşitlememek lazım" dedi.

Platformun, "28 Şubat olayına benzer bir hareketi başlatma yeri olmadığını" ifade eden Eruygur, "Demokratik haklarını kullanmak isteyen sivil toplum kuruluşları bir araya gelmiştir, böyle bir benzetmeyi biz aklımızdan geçirmedik, sizin de geçirmemenizi dilerim" diye konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 14:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?