28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Unakıtan: Baykal arı sokmuş gibi bağırıyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisiyle ilgili açıklamalarının "siyasi bir takım düşencelerden, senaryolardan ve tuzaklardan" kaynaklandığını savundu. Unakıtan, bir süre sonra Deniz Baykal'ın boşu boşuna bağırdığının ortaya çıkacağını, Baykal'ın halktan aldığı tepkiler karşısında "yerine oturacağını ve bir daha kalkamayacağını" ileri sürdü. Unakıtan "Arı sokmuş gibi bağırıyor. Benimle de kimse uğraşmasın. Ben onlara büyük gelirim" dedi.

"BAYKAL, ARI SOKMUŞ GİBİ BAĞIRIYOR"

Unakıtan, malvarlığına ilişkin tartışmalara NTV'de katıldığı canlı yayında yanıt verdi. Unakıtan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisiyle ilgili açıklamalarının "siyasi bir takım düşüncelerden, senaryolardan ve tuzaklardan" kaynaklandığını savundu. Unakıtan, "Benimle uğraştıkça halkın nazarında kendileri kaybediyorlar. Onu bunu açıklayacaklarına ben diyorum ki; sayın muhalefet lideri anket sonuçlarını açıklasın. Kendisi boyuna oturuyor konuşuyor, hatta zaman zaman birden bire bağırıyor, Arı sokmuş gibi. Ben de anlamadım gitti" diye konuştu.
Unakıtan, villalarına ilişkin iddialara da bu evde 23 seneden beri oturduğunu ve aldığı zaman sit alanı olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"BAYKAL YERİNE OTURACAK BİR DAHA KALKAMAYACAK"

"Ruhsatını da aldım orda da oturdum. 23 seneden beri oturuyorum, ben siyasete gireli 3 sene oluyor. Öteki evi de 8-9 sene önce yaptırmıştım. Siyasete girdiğim 3 sene. Sanki yeni elde etmişim gibi bir takım havalara giriyorlar. Tabi bütün bu dumanlar dağılacak, net olarak herkes herşeyi görecek. Deniz Baykal'ın da boşu boşuna bağırdığını da millet görecek. O siyasi mülahazalarla bağırıyor ama bir süre sonra susup yerine oturacak. Esas halktan aldığı tepkiler karşısında yerine öyle bir oturacak ki bir daha kalkamayacak."

"PARASINI BAYKAL VERMEDİ, BEN VERDİM"

Unakıtan, SİT alanı olmayan bir yerde ev yaptırmasından daha doğal ne olacağını sorarken, "'Ondan sonrakini niye yaptırdın' diyorlar bana, ihtiyacım vardı kendi evime paramı verdim yaptırdım. Deniz Baykal vermedi bunun parasını ben verdim. Evimi yaptırdım" dedi. Planlar onaylanmadığı için belediyelerin birbirine göndermediğini ve vatandaş olarak da kendisinin mağdur olduğunu söyleyen Unakıtan, İstanbul'un yüzde 80'inin kendisinin durumunda olduğunu savundu. Unakıtan, şunları söyledi:
"Gidin Beykoz'a binlerce kaçak var. Yıkın bakalım yıkabilecekmisiniz. İstanbul'da var bir sürü, belediyelerin biran önce planlarını hazırlaması lazım. Bütün planları hazırlasalar da herkes rahat etse. Oranın planları hazırlanmışsa ben suçlu muyum bunda, mağdur olmuş bir vatandaş, benim gibi mağdur olmuş binlerce insan için çıkmış o planlar ve o planlar da herkesi sıkıntıdan kurtarmış kötü mü olmuş, bir suç mu? Kemal Abi şöyle yaptı, böyle yaptı. Kemal Abiyle bu kadar uğraşmayın. Halk biliyor gerçekleri. 23 seneden beri SİT alanı olmayan bir yer sonradan sit olmuşsa benim suçum ne."

"BEN ONLARA BÜYÜK GELİRİM"

Villaların şuanda yıkıldığını, ne kapısı ne canı ne de penceresinin bulunmadığını ve içinde de kimse yaşamadığını belirten Unakıtan, yıkımlara 3 ay önce başlandığını da kaydetti. Unakıtan, "Penceresi kapısı olmayan yerde kim oturuyor. Demek ki burası yıkılıyor. Halk bunları yutmuyor. Bununla boşuna kimse uğraşmasın. Benimle de kimse uğraşmasın. Ben onlara büyük gelirim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 18:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?