16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Unakıtan: İddialar asılsız

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kamuoyunda ''Sorgulama Skandalı'' olarak adlandırılan veri güvenliği ihlalleri soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar'ın kendisiyle ilgili iddialarının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirtti.

Unakıtan, yaptığı yazılı açıklamada, bizzat kendisi tarafından başlatılan vergi güvenliği ihlalleri soruşturmasında, Kaçar'ın Soruşturma Komisyonu tarafından görevinden uzaklaştırıldığını ifade etti.

Uzaklaştırma işlemi sonrasında söz konusu kişiye atıfta bulunularak basın yayın organlarında ''Bakan odasında tehdit etti'' başlıklı haberler yayınlandığını kaydeden Unakıtan, şöyle devam etti: ''Söz konusu haberlerde Maliye Müfettişi Hamza Kaçar, hakkımda asılsız
iddialarda bulunmuş ve kendisine (Dindar insanlarla uğraşmaktan vazgeç) dediğim yönünde beyanları olmuştur. Bu ifadenin kullanılması suretiyle şahsım hakkında kamuoyu nezdinde yanlış bir kanaat oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Bu kişinin bazı basın yayın organlarına konuşarak hakkımda ortaya attığı iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Hamza Kaçar'a böyle bir telkinde bulunmam da söz konusu değildir. Bu sebeple medyada yer alan haber ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır.''

Bakan Unakıtan, soruşturma devam ettiği için konu ile ilgili daha fazla açıklama yapılmasının soruşturmanın esenliği açısından uygun olmadığını da vurguladı.Unakıtan, açıklamasının son bölümünde ''Söz konusu kamu görevlisinin beyanlarının bir kamu görevlisine yakışır olması gerekmektedir'' görüşüne de yer verdi.
AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 17:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?