22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Unakıtan'ı işçiler mısırla protesto etti

Unakıtan'dan muhalefete: Biraz da sus be kardeşim... 

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Muhalefet de olacak demokraside, ama öyle bir muhalefet var ki kardeşim, sadece mecliste değil. Adamlar her yerden bir şeyler çıkarmaya çalışıyor'' dedi.

Unakıtan, Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezinde (BUTTİM) düzenlenen AK Parti Bursa İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Anayasa'da yazıldığı gibi yapılacağını belirterek, memleket için en doğru kararı vereceklerini söyledi.

Başarılarına gölge düşürmek için ne lazımsa yapıldığını ifade eden Unakıtan, şöyle konuştu:

''Muhalefet de olacak demokraside, ama öyle bir muhalefet var ki kardeşim, sadece mecliste değil. Adamlar her yerden bir şeyler çıkarmaya çalışıyor. 30 yıldan beri bütçeyi ilk defa denk hale getirdik. Şimdi diyor ki 'Getirdin ama o aldığın gelirlerin bazıları bir kereye ait gelirlerdi. Şimdiye kadar böyle yapılıyordu, biz de böyle yaptık. 'O gelir bir kereye mahsus' diyor. Mübarek o geliri sen de alsaydın, yazsaydın. 30 yıldan beri niye yazmadın?''

-''GEVEZELİK ETME''-

Unakıtan, çıkarılması gereken kanunlara yönelik muhalefetten yakınırken, şöyle devam etti:

''Politikacı olmadan önce bu kadar bilmiyordum. Bir kanun getiriyoruz, o kanuna karşı. O kanun, milletin problemlerini çözmek için getirilmiş, bu milletin önü açılacak. Hizmet gelecek. Kanunun çıkması lazım. 'Yok olmaz'. Ne kadar faydalı var ona karşı geliyor. Hiçbir şey yapmazsa kanunu geciktiriyor. Her maddeye konuşuyor, yahu konuşma. Bak TBMM'nin her oturumuna, 3 trilyon para harcıyoruz. Bu para milletin cebinden gidiyor. O zaman gevezelik etme fazla konuşma kardeşim. Bu milletin menfaatine olan kanunlar, 'çıkı çıkıversin'.''

-''BORCU BİZ ÖDÜYORUZ''

Kemal Derviş döneminde, ''IMF borç vermezse Yandık kül olduk'' söylemlerinin kullanıldığına da değinen Unakıtan, ''IMF kapısı önünde ayakları titriyordu. İktidarı 23 milyar dolar borçla aldık, şimdi 8,5 milyar dolara indirdik. Feriştahı geldi gitti, ama borcu biz ödüyoruz'' görüşünü kaydetti.

-BAKAN UNAKITAN'A ''MISIRLI'' PROTESTO-

Bu arada, Bakan Unakıtan toplantı öncesi BUTTİM'deki salona girişinde, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup sendika üyesi tarafından protesto edildi.

Salona girişinde Unakıtan'ın önüne mısır taneleri atan sendika üyeleri, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek, uzaklaştırıldı.

Konuşmasının bir bölümünü protestoculara ayıran Unakıtan, olayı şöyle değerlendirdi:

''Ben buraya gelirken, güya protesto edecekler ya önüme mısır attılar. Ya yazık günah o mısırlara. Git Ulucami önünde kuşlara at daha iyi. Bizim bir anlayışımız var. Nimet ekmek yerlere atılmaz. Buğday yerlerde sürünmez. Alırsın toplarsın. Bu bizim milli hasletimizdir. Geliyor adam, sayın Bakan protesto ettim. Et kardeşim et, ama o mısırları atma yere. Biz onlara baksaydık eğer, adım atmamamız lazımdı. Bu memlekete hizmet için geldik. Hizmeti de yapıyoruz yapacağız da.''


aa
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 15:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?