22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Unakıtan'ın Çankaya tercihi Erdoğan

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Çankaya Köşkü'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek isterim. Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakan kimi işaret ederse kabulümüzdür'' dedi.

Unakıtan, Edirne Ticaret Borsası Salonunda AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında, cumhurbaşkanlığı tartışmalarına değindi.

Köşk'te Başbakan Erdoğan'ı görmek istediğini söyleyen Unakıtan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde başbakan kim olabilir sorusuna da, "Gönlümden geçen isim Dışişleri Bakanı Abdullah Gül" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı AK Parti'li olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç de, ''Cumhurbaşkanı, AK Parti'li bir milletvekili olacak'' dedi.

Denemeç, AK Parti Iğdır İl Başkanlığı'nda partililere yönelik yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağı güne çok az zaman kaldığını, ancak bu seçimin kendileri için çok önemli olmadığını söyledi.

Kasım ayında da milletvekili seçimi yapılacağını belirten Denemeç, ''Bizim için cumhurbaşkanlığı seçiminden ziyade kasım ayında yapılacak genel seçimler daha önemli. Çünkü cumhurbaşkanı, AK partili bir milletvekili olacak. Bizim yeniden tek başımıza iktidara gelmek için çalışmamız lazım'' diye konuştu.

Denemeç, tek başına iktidarda olan AK Parti'nin Türkiye'yi ileri götürdüğünü belirtti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde önemli mesafe kat ettiğini dile getiren Denemeç, ''Bugün Türkiye'deki istikrardan dolayı yabancıların yaptığı yatırım 20 milyara ulaşmıştır. Bu hükümetimizin icraatı sayesinde olmuştur" dedi.
Cnn Türk
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 19:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?